13 July, 2010

Idea Selain Riben



Salam dan hai

Rasanya, macam sudah beberapa kali juga saya ada sebut kat sini, yang kad kahwin saya kena diikat, pasal ianya dua kertas yang tak bergam.

Saya google untuk imej-imej kad yang pakai riben. Nak cari idea untuk jenis riben apa yang sesuai.

Memang jumpa beberapa contoh, macam kat bawah ni.


Lompat punya lompat, termasuk pula dalam
website yang ini

Oh, rupanya ada banyak lagi idea, selain daripada pakai riben.


Boleh baca lebih lanjut
di sini.

Entah macam mana, tiba-tiba ada bisikan pula "Entah-entah, kad aku ni orang kedai ni lupa nak tebuk??!! "

Fuuh! Fuuh!!


13 Julai 2010



5 comments:

Mia-Ina on July 13, 2010 at 9:31 AM said...

ada 1 ketika ms mia tinjau psl kad wedding...mmg popular reben ni..ada yg siap letak butterfly...so nice aa...cute tgk..

Hana on July 13, 2010 at 11:48 AM said...

nice la wat camni.. :) mungkin boleh ikut letak reben juga..

Xora on July 14, 2010 at 7:58 AM said...

Mia-Ina & Hana: tu la, nak cari beberapa alternatif mengikat kad ni. takde la boring ikatan yg sama aje :P

Sya Sakura on July 14, 2010 at 9:26 AM said...

Erm, utk wedding cards sy pon letak riben jugak.. ade byk jugak gambar2 sy jumpe hasil encik google.. hehe..
Tapi yg sy peling suke riben satin tu, cari yg kecik2, use a few pieces, then tie into ribbon-shape, pastu asing2kan dia.. nanti jadi mcm 'flower' shape.. cantik je.. :)

Reen Tart Nenas on July 14, 2010 at 1:55 PM said...

kena tebuk sendiri la kot nanti :p

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates