05 July, 2010

Asap Denggi: Pre Wedding Cun!


Salam dan hai

Mungkin masih terlalu awal untuk sorokkon stok mercun dan bunga api hari raya. Tapi ada baiknya, kalau kita beringat dan sila simpan stok tu semua sebagai props pre wedding!

Amik gambar sambil dikelilingi asap ni semua boleh hasilkan kesan gambar yang cantik juga. Rasanya ni dah macam kena asap masa denggi pulak! *senyum




Sumber:
Alecvanderboom

Tapi rasanya, kalau nak buat post macam ni untuk nikah atau sanding yang dibuat pada belah malah, agak berisiko kain baju kita berbau asap atau rosak sikit ke. Siapa tau kan,dah malam-malam, tak perasan apa.

Jadi mungkin sesuai untuk pre wedding atas post wedding.




5 July 2010

11 comments:

Lala on July 5, 2010 at 8:32 AM said...

waa..mengujakan lah!! hehe

Lala on July 5, 2010 at 8:32 AM said...

waa..mengujakan lah!! hehe

zLa on July 5, 2010 at 9:20 AM said...

sangat nice! brilliant lah kamu! :))

farahfatihah on July 5, 2010 at 10:21 AM said...

wahhh asap...mcm dlm alam kayangan plak (terpengaruh ngan cerita) hehehe jgn baju terbakar, sudah la...=)

Qaseh Qidzizie on July 5, 2010 at 10:29 AM said...

wowww!!! cun juga ekk....

fikaryna on July 5, 2010 at 11:01 AM said...

xora..dah la malam..berasap..kalau ryna..seram..hehe..

Mia-Ina on July 5, 2010 at 11:22 AM said...

wah, teringat cerita puteri kayangn lak..

kay kamal on July 5, 2010 at 12:49 PM said...

pernah masa kat india bday sorg kawan ni kitorg bli la bunga api mcm merdeka tu (sane murah, rm 300 je tong2 40 -50 org okay ar)..

then pecite tah bunga api tu memule okay tp tetbe dier went haywire shoot atas,kiri kana, tepi..havoc weih..

yang terbakar rambut,ilang bulu roma kaki, baju berlubang sume ade. org2 lari macam ade bom hiroshima jatuh.siap inspector sahab dtg lagi sbb jiran cmplen (sane bole main mercun tapi only during new year n deepavali je)..mase tu tade ini dua event..

so,saya suda trauma mercun..

n did i tell u sbb tu i koyak tendon n kene pakai simen kaki kanan selama 3 minggu? masa raya puasa lak tu?

Xora on July 5, 2010 at 6:05 PM said...

Dear all: best kan? tapi utk pasangan yg ada lelah, kena fikirkan semula kan?K, ngapa kisah kamu sgt tragis!!!!

kay kamal on July 5, 2010 at 9:42 PM said...

itu la yg dipanggil drama... baru la ade bnde nk cite kat cucu cicit kang

Xora on July 7, 2010 at 11:36 PM said...

K, tu kena ada penambahan. sudah jadi melodrama. jgn jadi soap opera sudah!

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates