29 July, 2010

10 Tema Pre Wedding/ Post Wedding



Salam dan hai

Saya suka gambar-gambar perkahwinan dalam laman sesawang axioo.com


Idea-ideanya fresh.

Walau saya belum sempat nak tengok satu per satu semua gambar dalam laman tu, tapi ada banyak tema yang kita boleh realisasikan juga!

Nah, sekarang tiada alasan, kata tiada tema untuk pre wedding! Rajin-rajin tengok gambar dalam lama sesawang tu ok?
.
.
.
.

erm.. ke B2B semakin keliru pasal terlalu banyak pilihan? *lari!


Kepada B2B yang bakal ada sesi photoshoot pre wedding, have fun!



29 Julai 2010

24 comments:

thezaila on July 29, 2010 at 2:03 PM said...

xora... i lap yu la.. u sentiasa ada idea yg best utk diutarakan..
mak sooka.. gile kretip ek..
i tgh pk kan.. sama ada nk amik pre wed or tidak.. if amik.. tema apa.. ngeee..

Nora a.k.a Aira on July 29, 2010 at 2:11 PM said...

wow saya suka tema pilot tu heeeeeeeeeee xsabarnya nak wat pre wedding tp plihan masih back to school sbb jumpa time sekolah =) tapi tak salah kot kalo ada lebih dr satu tema pre-wed hahahahaha :p

PurPLe LaDy AiFA on July 29, 2010 at 2:17 PM said...

tema kapal terbang terhempas=tema video klip shahir af8! huhu

yang tema keretapi and klsentral tu pon universal gak.. tp suka tema pilot tue... besh sgt, tp bukan pre wedd nmya kalo amik gamba mcm tue.. huhu

Xora on July 29, 2010 at 2:18 PM said...

Zaila: kalau minta kawan2 amikkan aje pun ok Zaila. tak perlukan OP pun. Tema apa tu mmg soalan paling penting!

Nora: ehem ehem. Saya nye tema pre wedding ada 3 :D jadi saya sokong usul tak salah kalau ada lebih dr 1 tema pre wed *senyum

Xora on July 29, 2010 at 2:19 PM said...

Aifa: tu dah nama post wedding kan?

kay kamal on July 29, 2010 at 2:20 PM said...

teringin n nk wat ala fashion photoshoot mcm padini tu . tapi tak romantic la..

♥S@R@♥ on July 29, 2010 at 2:31 PM said...

banyaknye idea..best2..

tp sara cinta melalui chating..hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta on July 29, 2010 at 2:52 PM said...

nak buat semua seploh tema la gini. mixed kan semua. baru puas ati. ehehe.

~~zaa~~ on July 29, 2010 at 2:58 PM said...

wow! idea mencurah2 xora! hehehe cinta tragedi sangat unik! zaa suka!

si kecil on July 29, 2010 at 3:36 PM said...

pre-wed saya rancangnya mintak tolong kwn2 saja. tp mcm ramai yg tolong. boleh buat lain2 ni..hehehe..best2.. thanks xora.

MiYOKO TACHIBANA on July 29, 2010 at 4:04 PM said...

best2...u slalu kasi idea yg meletup.... :)

Lala on July 29, 2010 at 4:06 PM said...

waa...u punyer idea, sangat membantu.

lala suka nombor 7!

Xora on July 29, 2010 at 4:27 PM said...

Dear all: lagi sekali, reply secara pukal *Hihi. rasanya pujian diberikan pada website axioo ni dan pelanggan2nya. Mereka yg bagi kita idea dan saya cuma berpeluang untuk berkongsi hasil daripada idea mereka di blog saya ni. Best kan idea2 baru macam ni kan?! All the best ya pada semua yg bakal buat pre wedding!

rose on July 29, 2010 at 4:45 PM said...

10 tema yg menarik..suke!!!

tahniah cik xora..anda berjaya buat sy pening..hahaha.. =P

♥♥ eija ♥♥ on July 29, 2010 at 7:54 PM said...

ermmmm
best kan B2B yang dapat buat pre weeding nie....

ja tak dpat laa merasa semua nie

Sya Sakura on July 29, 2010 at 7:55 PM said...

semua cantikk!!
especially yg pilot tu, sgt awesome.. hehe..
abisla, skang ni dh confuse byk sgt idea best2, pening kang nk pilih tema ape.. heheh..

scweet mafis on July 29, 2010 at 8:08 PM said...

pre wedding sy juga back to school sama ngan theme majlis bertandang :) mmg sgt suka!
utk post wed plak masih mencari idea.

thanks for sharing. it helps! :)

amElyn on July 29, 2010 at 8:16 PM said...

thanks xora for sharing this idea!
=)
i tetap dengan no.8.sempoi!
tak sabar nak gi buat pre-wed!

Hana on July 29, 2010 at 8:37 PM said...

pnah tgk gambar pevey shoot kat pokok kat taiping tu.. memang serious cantek gile.. me.. tak tau lagi de pre - wed tak.. ingat nak wat snirik2 je.. but really nice themes here :)

Rabia Sensei on July 29, 2010 at 9:10 PM said...

Oh sangat cantik! Thanks for sharing. Saya nak share gak. credit to you ;)

miss nona on July 29, 2010 at 10:53 PM said...

xora..saya xde pre wedding. sbb xtau pic2 tu nnti nk wtpe.hehe

Durruz on July 29, 2010 at 11:27 PM said...

10 themes yg meletop2. besh!

i suka pilot and futsal tu.

besh tu kalo h2b leh bargayut cmtu kat tiang gol. hakhak...

Reen Tart Nenas on July 29, 2010 at 11:41 PM said...

sapa kata aku xbuat... gambar pre wed belum settle lagi... :)

♥ hazlynda kushairi ♥ on July 30, 2010 at 1:15 AM said...

Aku tau nape theme bercinta zaman sekolah, kau nak senyum lebor *hehe*

aku suke theme bersahaja yang ko post as in syok sendiri and be ourself.

tapi yg kapal terbang terhempas tu seram,. takot ade model tambahan *aarrgghh!*

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates