22 July, 2010

Gambar+Riben+Pomander Ball



Salam dan hai

Mungkin gambar di bawah ni boleh jana idea berbeza untuk B2B yang nak cuba idea berlainan untuk berkongsi gambar-gambar mereka dengan tetamu.


Sumber: Google Images

Riben+gambar+pomander ball= deko yang menjimatkan

Tapi rasanya, kalau gambar-gambar tu seragam daripada segi saiz, mungkin lebih molek daripada pandangan mata.


22 Julai 2010

15 comments:

kay kamal on July 22, 2010 at 8:46 AM said...

idea ni bole pakai for bilik pengantin...kat bed header tu..hurm~

fikaryna on July 22, 2010 at 9:11 AM said...

tapi ryna rase.kalau gambo 2 x seragam saiz..pun kreatif..huhu..

idea yg baik dan menarik..

Nora a.k.a Aira on July 22, 2010 at 9:44 AM said...

thanks for idea =)))) saya suka sangat gambar2 ni hehehe =) kalo unggu mesti cantik juga kan hehe :p~

♥ hazlynda kushairi ♥ on July 22, 2010 at 9:46 AM said...

A'ah la babe.
cantek. lokasi kene carik yang menarik.
betul kate kamu, gambor kalau size seragam, molek skit mate memandang. sangat setujuk!

Qaseh Qidzizie on July 22, 2010 at 10:01 AM said...

Hi xora..

suke sangat dengan deko camni...
cantik dan simple..
thanks for sharing xora... :)
InsyaAllah, nak buat deko camni time majlis nanti...

farahfatihah on July 22, 2010 at 10:52 AM said...

memang sgt suwittt tau!!!

hana yoriee on July 22, 2010 at 11:03 AM said...

idea ini sungguh simple dan menarik..kt meja guestbook pun boleh buat gini..

thezaila on July 22, 2010 at 11:08 AM said...

lovee pomander ball tu.. pomander ball ni .. buat mcm mana gaye pun suwiittt!!!

miss nona on July 22, 2010 at 11:41 AM said...

sape2 yang ade tingkap sure cntik wat cmni. or mcm kay ckp, letak kt bed header.

idayusof on July 22, 2010 at 1:26 PM said...

ye, tempat kene menarik sbb takut kalau angin kuat terbang la segala gamba.

=)

chantek!

MiYOKO TACHIBANA on July 22, 2010 at 1:43 PM said...

cntiknyee....
sukanye..pomander ball nk cari mana ek...

♥ balkidz_hunny ♥ on July 22, 2010 at 2:56 PM said...

sesuai kat bilik pengantin nie..
huhu..kalo ex-b2b nak buat kat bilik sendiri pon blehnie..huhu..

Cik Belle on July 22, 2010 at 3:01 PM said...

suke idea ni.. boleh buat backdrop for photo booth mungkin. hehe

@ty_farEd on July 22, 2010 at 3:35 PM said...

i teringin nak wat macam nie..since i tak de ape2 kasual deco lagi for my wedding...!! but tak pasti i nak letak kat mane...oowwhh...kompem mak ayah i tak kasi kiteorang letak gambar2 kiteorang yang 'geli mesre2' tapi tak kawen lagi mase gambar tu diamik..!!huhu... okeh..terpakse simpan sendiri...~ngeeee

Xora on July 22, 2010 at 9:35 PM said...

Dear all: maaf, komen secara pukal ya. Rasanya idea ni mmg boleh dipraktikkan ikut kesesuaian sudut masig-masing kan, cam idea Kay utk bilik pengantin, belle utk photo booth, hana lak kat meja guestbook. Miyoko, rasanya kat semua house byk pomander yg dah siap. @ty, kalau gambar bukan pre wed pun tak apa. gambar asing2 pun takpa, gambar dgn famili ke apa ke. boleh aje :D

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates