06 July, 2010

Bunga Berumbai-Umbai



Salam dan hai.

Rasanya, mungkin gambar-gambar kat bawah ni boleh bagi idea baru untuk dekorasi majlis perkahwinan.

Bunga yang berumbai-umbai (saya nak guna perkataan terjuntai-juntai tapi rasa cam kasar sangat la pulak. Mungkin teringat tempat Batang Berjuntai *uwek. Bila orang sebut tempat ni, dah fikir lain --atau mungkin saya seorang sahaja?)















Sumber: Pelbagai sumber

Sesuai, tak kisah untuk dekorasi dewan atau rumah. Boleh selitkan atau selang selikan dengan riben atau kristal-kristal. Rasanya, gambar yang tak kelihatan pemegang kuntuman bunga tu, mungkin pakai tali tangsi kot?-- mungkin la.

Cuma nak membuatnya sahaja yang akan masa masa. Perlukan minat dan iltizam yang kuat untuk jayakan projek macam ni. Caranya, saya pun belum terjumpa bagaimana. Kalau ada B2B yang tahu atau pernah terbaca, harap boleh kongsi maklumat ye?

Walau mungkin leceh, tapi apa-apa pun, cukup cantik untuk dilihat *senyum




6 Julai 2010

10 comments:

sue PINK on July 6, 2010 at 8:47 AM said...

su minat deco yang juntai-juntai cam ni

faratul on July 6, 2010 at 10:57 AM said...

suke gile kat pelamin yg byk bunge 'umbai' tuh.cam ngi n rekateemor punye. kt mlk tak taula ade vendor leh wat ke tak..:(

cik fiza on July 6, 2010 at 11:07 AM said...

cantik juga cik xora.. nampak kelainan sket dari yang biasa di tgk di mana2.. kombinasi warna yang baik akan buat suasana lebih hidup dan cantik :)

Nora a.k.a Aira on July 6, 2010 at 11:24 AM said...

good idea :) kalo halaman rumah yang luas sangat cantek untuk dibuat.. kalo kat dewan of course la luas..

sesuai dengan konsep garden wedding :)

TheBubblyMe on July 6, 2010 at 11:37 AM said...

Mmg cantek! my mom suggested guna bunga melur yang dah siap ikat tuh. tergelak i. wangi tu wangilah..cantek pon cantek...tapiiii....

P/S : i ingat i sorang je pk lain... rupanya u pon sama.lolz!

farahfatihah on July 6, 2010 at 3:44 PM said...

hi xora..hmm best idea ni kalau letak kat bilik pengantin pun best kan?

ElyaElmo on July 6, 2010 at 6:43 PM said...

sesuai tak tukk garden wedding yg ala ala jee...hu3?

Cik Belle on July 6, 2010 at 11:18 PM said...

ai la tuh gune perkataan juntai2... hahahaa. umbai-umbai eyh elok? bagus betul xora! kaya dengan bahasa. hehee

Nora a.k.a Aira on July 7, 2010 at 8:10 PM said...

waaaa sesuai utk tema garden wedding :)

Xora on July 7, 2010 at 11:35 PM said...

Dear all, siapa rajin sila buat kemudian bagi tips boleh? pasal tak tau macam mana nak kasi bunga tu semua bertahan, walau tanpa air (bunga palsu tak dikira)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates