01 July, 2010

Kad Jemputan untuk Dayang/ Pengapit



Salam dan hai

Ini lagi gambar yang entah bila saya simpan.

Berkenaan tugasan dayang/ pengapit, dulu saya pernah ditanya (tapi tak ingat post yang mana ada B2B minta saya senaraikan tugasan pengapit). Tapi tak mampu nak jawab pasal:-
1. saya takde pengalaman jadi pengapit
2. saya tak tau apa yang saya harapkan daripada pengapit saya nanti.
3. saya takde dayang-dayang mengiring, cuma pengapit.

Memandangkan saya tak dapat tulis apa-apa tentang tugasan tu, mungkin kalau ada B2B yang telah ada senarai apa yang mereka harapkan daripada pengapit/ dayang masing-masing, kalau ada masa dan mahu jadikan suatu jemputan itu lebih personal, mungkin boleh pakai idea di bawah ni.




Sumber: tak tau, tapi rasanya google images

Rasanya, boleh DIY sahaja ni. Buat dalam kertas yang elok, print molek-molek, hias sikit dan serahkan pada mereka yang terlibat. Kalau ada gambar berdua dengan bakal pengapit/ dayang, lebih cantik kan?

Mengimbas kembali kenangan bersama *senyum


1 Julai 2010


6 comments:

Mia-Ina on July 1, 2010 at 10:35 AM said...

bangga betul klu la mia ni jd pengapit cik xora...dpt kad free tue...

Xora on July 1, 2010 at 10:43 AM said...

Mia, akak tak denye kasi kad cam tu pun kat pengapit akak :P sorang aje pengapit, tapi kemalasan menyelubungi diriku ini :P

nYomeL on July 1, 2010 at 11:28 AM said...

kalo pengapit sorang je, xyah kot nak bg kad.. bole bgtau sendiri jek.. (but kalo dapat, rase best~!! heheee..) tp kalo pengapit ramai bole laa.. at least masing2 tau peranan masing2 kann..?? ;)

TheBubblyMe on July 1, 2010 at 11:35 AM said...

Xora, bertuah sungguh pengapit yang dpt kad mcm nie... kalau ada masa terluang boleh lah guna idea nie utk pengapit sorang tuh.. hihihi =D

kay kamal on July 1, 2010 at 12:23 PM said...

gile cool idea..

farahfatihah on July 1, 2010 at 12:39 PM said...

dear, DIY la...sure lagi cantik

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates