19 July, 2010

Pouf!!!!



Salam dan hai

Saya memang dah lama berkenan kat bantal bulat macam kat bawah ni.


Tak kisah sama ada size kecil ke, sederhana ke, atau besar gedabak ke, bagi saya cantik sahaja.

Susah juga nak cari bantal yang memenuhi keinginan saya, baik daripada segi warna, saiz dan material kain.

Kemudian, pagi ni, saya terjumpa dengan laman web ni
designspongeonline.com

Wah!! rupanya boleh dibuat sendiri ye? Siap dah diberi template dan langkah demi langkah.





Erm.. Harap ibu ada masa nak jahit. Sudah semestinya harapan digalas pada ibu hihi. Kalau saya yang jahit, entah apa jadinya karang.

Kalau jahit uncang untuk main batu seremban, tu reti la..!

erm.. Dah terbayang nak letak kat mana ni *Senyum. Ibu kata, dia cuba. Tapi saya kena beli kain muslin, atau nama pasarnya, kain belacu.

Ada sesiapa tahu nak cari kain ni kat mana?


19 Julai 2010

10 comments:

fikaryna on July 19, 2010 at 9:15 AM said...

x kenal kain apa 2..ikan pun bnyk yg x berapa kenal..hehe..

Cik Atun yang Banyak Nama on July 19, 2010 at 10:08 AM said...

teringat lirik lagu SM Salim & Siti... 'belacu juge tahan dipakai~~~~'

huhu. tapi lawanye bantal! Thanks for sharing. Nak mintak mak buat jugaklah. Amik idea Xora ek?

Nak pakai untuk raye. Huhu~

Moose on July 19, 2010 at 10:12 AM said...

muslin i think dekat kamdar/nagoya or any kedai kain pun ada..tak perlu pegi jakel..hihi

PurPLe LaDy AiFA on July 19, 2010 at 10:13 AM said...

sm.. kain belacu tu kain ape? hehe. untung xora ade ibu tolong DIYkan sume yang xora nak..~best2!

farahfatihah on July 19, 2010 at 10:17 AM said...

kain belacu? erkk baru 1st time dengar la hehehe

Xora on July 19, 2010 at 1:22 PM said...

Ryna: tu la, saya pun tak kenal kain tu. harap org kedai kenal kot.

Cik Atun: Itu la, rupanya boleh buat sendiri kan?

Moose: masa google, pun jumpa kata nagoya ada. jakel? kang terbeli kain lace lagi. hahah

Aifa: nk wat camne, tangan keras! :P minta ibu buatkan .. hihi

Farah: saya pun first time dengar tau.

journey of a lady on July 19, 2010 at 2:00 PM said...

comelnye..tp mana nk cari filling dia tuh??

Cik Atun yang Banyak Nama on July 19, 2010 at 2:12 PM said...

itulah. nak wat sendiri tu boleh, jahit menjahit ni mmg minat. tapi karang tau2 jela jahit tgn, peluk2 tetas pulak. Baik bagi mak yg mmg tukang jahit tu jahit. confirm terbaik. heheh~

Xora panggil atun sudahle... huhu.. nama cik atun tu saje nak menggedik je. XD

Qaseh Qidzizie on July 19, 2010 at 2:55 PM said...

Xora..
untung sungguh kamu yee...
ade ibu yang rajin menjahit.. :p

dyn on July 21, 2010 at 3:55 PM said...

xsangka kain muslin boley wat bantal..slalu guna dlm lab utk filter brg..kat kamdar ade jual biasanye...

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates