02 July, 2010

Penyerapan Tema



Salam dan hai

Saya dapat kad jemputan daripada
Ziela , untuk majlis dia esok hari ni.


Muka depan kad macam poster movie kan?

Sekarang cuba klik pula blog
Mazuriah

Kawan dia bawa tema "movie" ni ke tahap lebih dasyat!



Lebih gambar dalam
post ini.

Jadi soalan pagi ni, sejauh mana penyerapan tema majlis korang semua nanti? Contoh macam
Bakal Puan T, tema pre wedding dia tema klasik, jadi kad kahwin dia pun ala-ala tema klasik juga! Nampak selari sahaja tema.

Ada yang begitu menekankan tema majlis, ada yang lebih berpada-pada hanya pada yang perlu. Ada pula yang bercampur-campur.

Korang berada di kategori mana?


2 July 2010

14 comments:

A W E E N N Y E on July 2, 2010 at 9:11 AM said...

Campur2 la tema. Biar rasa sumenya. Asalkan x mereng.once in a lifetime

~~zaa~~ on July 2, 2010 at 9:35 AM said...

zaa dulu biasa je..takde tema apa2 pun..simple yet nice.. :)

thezaila on July 2, 2010 at 9:45 AM said...

yang..kad kawin i pun x tempah lagi.. typo kot..sepatutnya nya Ziela kan... huhuhuh...

Xora on July 2, 2010 at 9:48 AM said...

aween: ye rembat semua!

Zaa: yg penting, pengantin dapat apa yg dia mahukan kan?

Zaila: haah typo error! ramai sgt nama dekat, Zaila, Zila, Ziela :) thanks ya!

si kecil on July 2, 2010 at 10:12 AM said...

tema warna je ade. tema konsep majlis suka hati..janji berkenan di hati. hehehe...

sk on July 2, 2010 at 11:02 AM said...

sama mcm si kecil, theme colour jek ada. tema majlis campur2. tak kesah la, yg mana berkenan, tu yg sy buat.. haha

mysarah on July 2, 2010 at 11:06 AM said...

campur2. yang penting sweet n tak tunggang langgang :P

kay kamal on July 2, 2010 at 1:13 PM said...

kategori tak siap.ntah la..sbb byk bnde still odw takle nk comment ngat

myazuluv on July 2, 2010 at 1:16 PM said...

>> majlis saya buat kt swimming pool area..sO, tema ala2 romantik english style (ada ker tema camni)...penuh ngn white roses and candle2...hehe very the sweeet..

farahfatihah on July 2, 2010 at 4:55 PM said...

skang ni dah mcm2 patern kad kawen ada..wahh yg pic no 2 tu lagi sempoi hehehe saya tema fokus pd kaler shj... =)

Bakal Puan T on July 2, 2010 at 5:14 PM said...

jujur bilang ekceli xder tema. tp kredit kpd abg rashdi sb kasik idea wat klasik ms pre weding. aku pon sebat sukati wat kad pon centuh.

hana yoriee on July 2, 2010 at 7:01 PM said...

huhu..mcm tak terpikir nak tema ape selain dr tema kaler..takkan nak pakai tema ala2 a go go plak..kuikuikui..

1st time dpt kad ziela 2mggu lepas, hana rasa tersgt kagum!sweet giller..

Hana on July 2, 2010 at 9:45 PM said...

kalau kontemporari malay.. macam malay tapi with english touch tak.. hehe.. campur la kot tu kan.. rasenya to me more to tema warna..

Xora on July 3, 2010 at 9:04 AM said...

Dear all: betul, apa2 pun tema yg penting pengantin puas ati kan? Kalau tiada tema, warna pun boleh dijadikan tema kan? Harap kawan2 semua dapat realisasikan semua impian tema korang! Aja aja fighting!

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates