09 July, 2010

Guris dan--?!



Salam dan hai

Saya terjumpa laman web ni,
"DIY Scratach off tickets"


Rasanya dengan peralatan dan material yang betul, benda ni boleh direalisasikan.

Tapi bukan untuk tiket ke apa. Tapi untuk 'Save The Date' atau mungkin untuk Pengumuman Pertunangan ke? Atau menjemput kawan kita jadi pengapit ke? Rasanya banyak juga majlis yang sesuai untuk guris dan menang ni *senyum

Saya suka elemen kejutan disebalik guris ni. Kalau la ada B2B yang dapat realisasikan, mesti saya tumpang seronok juga!



9 Julai 2010

8 comments:

Yanie on July 9, 2010 at 1:52 PM said...

Hi Xora, Ha'ah lah best kan nak bagi kad jemputan suruh guest gores... Hahaha... macam best je... Biar diorang gores sampai lebam... lepas tuh part map pun kena gores... wahahaha... last2 semua tak datang wedding yanie... tapi macam best lah.. Yanie suka.. maybe macam Xora cakap tuh sesuai kot,macam save the date ke or macam nak jemput pengapit ke, kan?

Cik Belle on July 9, 2010 at 1:55 PM said...

wah bestnyer! macam mana nak direalisasikan? hihi

faratul on July 9, 2010 at 1:57 PM said...

xora..!bile la ye mase kamu survey n search sume nih..sgt kagum!

sk on July 9, 2010 at 2:17 PM said...

wahhhh idea yg best!
klu buat kad kawen pon boleh jugak, tp jenuh la kan nak scratch besar2. haha
tp ada ke eh printing company yg bleh buat camni?

nYomeL on July 9, 2010 at 2:47 PM said...

nice one! brilliant xora! hehe.. i love this idea.. sgt creative.. ;)

asleenda on July 9, 2010 at 4:06 PM said...

baru nak tanye xora buat kat mane...:D

Xora on July 9, 2010 at 5:10 PM said...

Dear all, best kan idea ni? lagi best kalau ada B2B yg dapat realisasikan idea ni. Tak dapat semua, dapat sekeping dua jadi contoh pun jadi la.Fara, ini lah penangan sakit mata MC 3 hari kat rumah tak tau nak buat apa. Nak kuar, takut jangkit kat org. Jadi ngadap komputer, google google :P

miss nona on July 9, 2010 at 8:31 PM said...

xora,dulu penah men gores2 tp terlebih gores smpai xnmpak ape sbb dh terkoyak.

klu la ade org cm saya ni,abesla.org kasik kad kawen,lngsung digores smpai xdpt tgk date n trpkse kol pngntin.haha

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates