07 August, 2010

Sikit-sikit, Lama-lama akan Selesai


Salam dan hai

Jumaat lepas, sanggup saya gunakan masa rehat 2 jam hari Jumaat, untuk gunting riben kad kat surau. Nasib cuma ada sorang aje di surau, jadi tak segan sangat.



Sambung semula di rumah.



Akhirnya, selesai juga potong riben. Yang satu tu, saya tinggalkan dulu pasal warna ribennya berbeza. Stok riben saya nak dah habis kat kedai. Jadi, beli warna lain yang paling dekat.


Penuh satu paper bag dengan riben yang masih belum dijadikan bow.


Adik saya menolong, tapi tahan 5 minit sahaja. Lepas tu, dia terus tertidur. Bagus sangat *geram


Selepas beberapa jam menggunting riben ikut panjang, selepas berjam-jam ikat riben jadi bow ---takde yang lebih puas hati, bila tengok hasil riben yang dah siap!


Iye, memang saya akui kalau buat dengan kawan-kawan, lebih cepat habis. Tapi hujung minggu macam ni, kawan-kawan mesti dah ada rancangan masing-masing. Jadi tak patut la saya dan kad saya ni, menjadi penghalang pula. Lagipun, majlis lambat lagi.

Tak kisah macam mana ia bermula, tapi yang penting, macam mana ia berakhir. Kan?

Sikit-sikit, lama-lama akan selesai juga.

Lepas ni, boleh mulakan operasi gam riben kat kad pula. Nampak gaya, mungkin minggu depan pun InsyaAllah boleh siapkan 1,000+ kad.

Aja aja fighting!!



7 Ogos 2010

6 comments:

O Ena O on August 7, 2010 at 10:18 PM said...

cayalahhh!! teruskan berusaha!! sikit2 lame2 siapppp...tadaaaa...selamat berjaya ya!....

♥♥relyza♥♥ on August 8, 2010 at 12:51 AM said...

yeah...chaiyok chaiyok...
pape pun, kena byk sabar yer....

farahfatihah on August 8, 2010 at 11:30 AM said...

usaha tangga kejayaan!!!

Xora on August 9, 2010 at 12:06 PM said...

Ena, Lyza, Farah: ye mari kita berusaha!!

khairulhaya on August 9, 2010 at 12:11 PM said...

wah bagusnye..lepas ni bole tolong roy plak ikat reben ye..untungnye rehat 2 jam..sekarang rehat kt opis roy cume 1 jam utk hari jumaat..sbb balik kol 5..

bape rm ye xora beli reben yg utk lekat kt kad tu..cntik la..wah nampaknye kite ade koleksi riben kuning yang same..hehehhe

Xora on August 9, 2010 at 12:27 PM said...

Roy, kamu boleh beli riben ni kat SinYin Semua House harga RM3.60 TAPI rasanya tgh sale skrang, jadi lagi murah rasanya *mad. beli time takde sale :(

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates