23 July, 2010

Tak Pandang Sebelah Mata


Salam dan hai

Saya ada jumpa gambar deko yang saya rasa perlu untuk saya kongsi disini.

Ingat tak, masa kecik dulu (atau sekarang pun masih lagi digunakan di kedai makan), kat kenduri kahwin, pada waktu makanan masih dihidang di meja dan bukannya style buffet-- mesti setiap meja ada bekas tisu ni.


Sumber: Google images


Nampak biasa sahaja kan?

Tapi boleh jadi luarbiasa dengan bekas yang sama, cuma perincian lebih cantik.

Sumber: heatherkincaid.com

Benda yang cantik, ada disekeliling kita semua. Mungkin cuma berlainan sumber, bentuk atau kegunaan.

Persoalannya, sama ada kita sedar atau tidak.

Sama ada kita pandang sebelah mata atau sebaliknya.



23 Julai 2010



9 comments:

nuraitul on July 23, 2010 at 1:40 PM said...

back to basic.. :)

mysarah on July 23, 2010 at 2:20 PM said...

kreatif!

betul dulu2 ni la yang kita selalu guna (kita ker? :D). yang penting bukan kreatif jer but should be inovatif =))

PurPLe LaDy AiFA on July 23, 2010 at 3:03 PM said...

yup, i love old style yg diperbaharui.. br mak bpk leh mengimbau kmbali zaman mereka kahwin kalo elemen2 tu still ade dlm majlis kita...

farahfatihah on July 23, 2010 at 4:22 PM said...

hi..maaf lewat ptg baru terhegeh2 nak jenguk blog kamu huhuhu
sebenarnya kalau kita kreatif, benda biasa2 pun leh jadi luar biasa

@ty_farEd on July 24, 2010 at 8:44 AM said...

oowwhh...rumah arwah opah i kat kg sangat banyak bekas tisu ni...!! i suker..!! nak mintak tolong orang antarkan..sebab jauh n tak sempat nak berkejar kesane...!! thanks for d idea !! siyes..i suker sangat... :)

kay kamal on July 24, 2010 at 9:06 AM said...

yang gile nice ni ade kat msia eh? if ade mayb in hotels kot~

Hana on July 25, 2010 at 10:20 AM said...

Lame tak tgk bekas tisu nih.. klasik n cantik kan..

Nora a.k.a Aira on July 26, 2010 at 1:10 AM said...

creative should make something became eklusif n ekslusif xsemestinya mewah :))

Xora on July 27, 2010 at 8:29 AM said...

Dear all, iye, semua benda yg cantik, ada disekeliling kita. Resepinya: jadi kreatif utk hasilkan sesuatu yg unik, tapi jgn terlalu terbawa-bawa sampai menjadi sesuatu yg jelik. @ty, harap kamu boleh realisasikan dalam majlis kamu dan jgn lupa snap gambar! nak tgk hasilnya!

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates