08 July, 2010

Imej Pegun untuk Save The Date




Salam dan hai

Walau trend 'Save The Date' ni masih baru, tapi sudah ramai B2B yang sudah berekperimentasi dengan idea ni.

Kadang-kadang, kita ada idea, tapi tiada kemahiran nak gunakan program adobe photoshop untuk edit gambar. Ada pulak, dalam belanjawan ketat, tak boleh upah OP untuk sesi pre wedding.

Tapi tak apa. Kita masih ada banyak pilihan nak hasilkan idea praktikal untuk 'Save The Date' kita pada harga yang mungkin-- O kos

Saya terjumpa gambar kat bawah ni, saya rasa boleh dijadikan idea untuk Save the date.

Olah daripada idea asal, taip pakai program Microsoft Word, tapi susun perkataan 'Save The Date XX.XX.XX' atau nama panggilan korang dan tarikh majlis; atau apa2 sahaja idea kreatif korang, susun secara rawak, dan warnakan agak nampak berbeza daripada huruf lain. Lepas puas hati, print kan. Kalau takde board macam gambar kat bawah ni, tampal sahaja di notice board di pejabat ke (pastikan la takde orang sekeliling, kang segan pula), atau kat magnet peti ais ke, kemudian amik gambar. Kalau tak mahu print pun boleh, snap gambar daripada skrin computer. Macam buat kerja.


Sumber: Google images



OK, siap!



8 Julai 2010

5 comments:

fikaryna on July 8, 2010 at 4:01 PM said...

praktikal dan smart! huhu..

xora..award utk xora ialah b2b paling banyak idea menarik kraetif dan praktikal..

:)

p/s : jom kita seme reka satu utk xora..banyak idea dan banyak membantu kan..

pastinya utk b2b la..utk ryna n pantin lama..tlg tgk dan kasi pendapat la kan..

Xora on July 8, 2010 at 5:07 PM said...

ish Ryna! tak perlu pun. ni gambar semua dapat free daripada google images. pasal tak guna, maybe berguna utk B2B lain ke kan?

kay kamal on July 8, 2010 at 5:14 PM said...

i did mine pon totally adobe ps cs2 and paint je. gamba my fren tlg amikkan so..hehe..

Nora a.k.a Aira on July 8, 2010 at 7:37 PM said...

saya sokong award tu :) blog xora ni sangat2 berinformasi dan berguna :)

terima kasih untuk segala info. lebih2 lagi pada saya yang baru hendak bertatih ni :)

Xora on July 8, 2010 at 9:04 PM said...

K, slagi leh jimat, kita kena jimat!

Nora, Terima kasih. takpe kita belajar sama2 ok? kita tatih sama2 :D

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates