30 July, 2010

Kongsi Gambar Tanpa Bingkai Gambar


Salam dan hai

Nota: Kalau ada B2B yang mencari post tentang tema pre wedding yang saya pernah masukkan tempoh hari, saya dah jadikan post tu sebagai draft, atas permintaan pemilik website tu . Tapi, kalau ada sesiapa yang nak tengok gambar-gambar tu, boleh pergi ke axioo.com ya?! Maaf untuk sebarang kesulitan yang dialami.




Idea sempoi untuk B2B yang nak berkongsi gambar-gambar kenangan dengan pasangan, tanpa gunakan apa-apa bingkai gambar.

Profile Bulletin Boards


Sumber: Countryliving

Masa saya tengok gambar ni, terbayang terus, eh macam pemikiran perempuan VS. lelaki.

Sebelum ni, saya ada terima emel, tentang bahagian pemikiran perempuan dan lelaki. Emel lawak aja.

Sumber: google images

Menggunakan idea yang sama, kita boleh tampal gambar-gambar peribadi mengikut kehendak masing-masing.

Contoh, lelaki nya gambar tu, boleh la letak gambar kereta ke, gambar aktiviti lasak dia ke, dia pergi melancong ke atau tengah main futsal ke. Yang gambar perempuan, boleh la letak tengah bercuti dengan kawan-kawan ke, majlis bertunang, gambar syok sendiri dalam kereta (ni confirm semua perempuan mesti akan ada sekali amik gambar sendiri berposing macam-macam).

Jadi tetamu yang tengok gambar, secara tak langsung, dapat mengenali dan ketahui latar belakang pasangan.

Sekadar berkongsi idea ni sahaja. Kena tengok kesesuaian majlis juga ya sebelum realisasikan idea ni?

Untuk sumber penuh macam mana nak DIY projek ni,
klik sini

Muat turun terus template di sini


30Julai 2010

7 comments:

Reen Tart Nenas on July 30, 2010 at 2:37 PM said...

cik xora, nie nak letak kat mana? yang macam slalu org letak kat dewan tu eik?

farahfatihah on July 30, 2010 at 3:08 PM said...

huhu ada logiknya apa yg lelaki n pompuan pk tu huhuhu pernah dengar x pepatah inggeris, 'women used sex to get love, men used love to get sex' huhu

Xora on July 30, 2010 at 3:13 PM said...

aku rasa yg tu pun boleh kot. letak atas kadboard besar, then leh kot letak kat dewan. alternatif lain if ada byk sgt gambar nak dikongsi boleh taram letak :p

O Ena O on July 30, 2010 at 4:33 PM said...

salam cik xora...sy cube nk carik blk entri xora tentang tema wedding photoshoot..yg ade tema utk futsal,tema utk teman sepermainan/pejabat & Sbgnya,..sy cube carik entri tu..tp sy xsure samada xora dh delete or ade lg entri tu..sy mau lin website yg khusus utk tema wedding photoshoot.sbb sy nk bg link tu pd kawan sy yg akan kawen thn depan...huhuhu..urgent..terima kasih byk2 ye..huhu

Xora on July 30, 2010 at 4:57 PM said...

O Ena, sorry tak bagitau. saya terima komen daripada owner (claimed to be) website tu. dia minta saya tarik post tu (BOOO!!). kurang pasti apa isu dia, tapi apa2 pun, kamu boleh bagi link ni kat kawan kamu ya
http://axioo.com/

hana yoriee on July 31, 2010 at 11:36 AM said...

aiyarkk..awatnye suruh tarik balik post tu??hurmm..ada isu sensitip mengenai adegan2 nye ke? huhu..

Nora a.k.a Aira on July 31, 2010 at 9:46 PM said...

hiii cik xora, saya ada bg award untuk awak =) thanks sbb selalu bg idea ye.. silala ambik :)

http://anzcis.blogspot.com/2010/07/blogger-awards-came-again.html

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates