09 April, 2010

Hadiah Baby Shower



Salam dan hai

Post kali ni, topik lari dari isu perkahwinan.

Saya terjumpa sesuatu yang teramat menawan hati. Jadi nak sangat berkongsi dengan kawan-kawan kat sini pasal saya rasa, mesti ada antara kita yang ada kawan yang bakal ibu. Jadi kalau ni nak diberi kepada bakal ibu ni, amat la sesuai dan comel!!

Tada! kek cawan ni, sila jangan ngup!

Sumber:
etsy.com

Beli stoking tangan dan kaki bayi, tambah dengan napkin ke, puntal-puntal kasi jadi macam cupcakes!

Sesuai ni kalau nak buat baby shower. Tak perlu kos yang banyak, malah boleh DIY sendiri. Yang pasti, 'cupcakes' ni akan dipakai, bukan dimakan ye.



Nampak sedap kan? Ada perasa strawberi, mangga, blueberry, epal hijauuuuu~~ nyums!



9 April 2010

6 comments:

aDieyZa on April 9, 2010 at 8:24 AM said...

sweetnya...

Ms ALiN-D on April 9, 2010 at 9:19 AM said...

penah terpk utk letak dlm goodie bag sya..gune towel kecik tu la tp cume angan2 je..hehe..tak berkesempatan utk DIY..

ainz on April 9, 2010 at 11:11 AM said...

cute...kalau letak dlm beg utk tetamu mcm best je..tp terpikir,rajin ke sy nak buat byk2...hehe

blk ni nak try 1 la.. :)

nur on April 9, 2010 at 11:20 AM said...

i ade jumpe kt etsy jugak, die buat baby socks jadi sushi...emm...yummy!

aCik GeE cHoMeY on April 9, 2010 at 11:32 AM said...

sweet la...cantik:-)

syag said...

terima tempahan le??

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates