30 April, 2010

Persiapan Merangkak-rangkak



Salam dan hai.

Terima kasih buat Yana yana,
Aziz Nasir dan Sara yang menggenapkan 212 pembaca tegar.. Terima kasih!

Hari ni hari Jumaat, esok dah cuti yeay! Post kali ni, saya nak tulis sedikit kemas kini tentang perkembangan majlis saya.

Petang ni InsyaAllah D balik daripada Perak. Selesai sudah 2 minggu induksi dia. Jumpa D hari Sabtu nanti. Kami ada 2 jemputan, satu kawan D di Kajang, satu lagi jemputan daripada Mazni. InsyaAllah, kalau takde halangan, sampai la kami ke majlis.

Hari Isnin nanti saya cuti, semata-mata D cuti. Dah lama tak amik cuti. Ingat boleh la lepak-lepak, sambil update hal kahwin dan tengok cite Iron 2. (Sebenarnya, nak kena gi JPJ pasal hari tu dapat surat amaran pasal terkantoi masa road block, tinted kete melebihi 37% haha)

Tapi, saya masih boleh update dengan bangganya kepada Yayang saya perkara yang sudah berjalan, antaranya:-

1. Baju pengapit
Nity dah hantar baju kat Cik Sal. Dia dah ada kain baju warna peach rupanya. Saya hal ni tak berapa kisah asal pengapit selesa dengan penampilan, takde hal bagi saya. Hafiz punye baju dah siap berbulan-bulan dah.

2. Mekap pengapit
Sudah maklumkan kepada MUA untuk mekapkan Nity masa majlis bersanding. Bayaran dibayar pada hari majlis.

3. OP
Hari tu, cuma bayar RM500 aje untuk book tarikh. Terlupa ikut dalam T&C, kena bayar 50%. Jadi, bakinya sudah dibayar awal minggu ni.

4. Gamelan
Sudah bayar deposit RM100 untuk Gamelan

5. Senarai tetamu
Akhirnya, sudah siap. Betul-betul sebelum D balik. psst. Ada reserve untuk kawan-kawan blogger yang lain. Nanti dah dekat dengan majlis, saya update ya?


Lepas dah key-in semua bayaran pakai file budget saya tu, tambah tolak, kali bahagi, sudah 47% daripada belanja keseluruhan majlis sudah dibayar.

Saya rasa Ahad dan Isnin nanti, nak duduk dengan D dan bincang tentang tentatif majlis kami.. Iye la, majlis serentak perlukan kerjasama daripada kedua-dua pihak.

Tapi bila saya dah senaraikan, baru perasan banyak lagi yang belum diputuskan. Hal-hal besar semuanya sudah gerak dan InsyaAllah dipermudahkanNya. Cuma hal-hal kecil ni yang bikin kalut.

Tak apa, diri kena yakin. Boleh ni uruskan.

Ada lagi 5 bulan. Abang saya kawin hari tu, 3 bulan aja merancang. InsyaAllah boleh, berfikir secara positif dan tenang, mesti nampak jalan keluar.

Oh ya, nak kongsi sesuatu. Buat kehadiran si cilik yang mengiringi B2B, ni ada gambar bakul bunga yang saya rasa, betul-betul mendukung maksud bakul bunga pada tahap lebih ekstrim.


Sumber: Google images

Kalau dah habis bunga, boleh baling dengan bakul-bakul ni sekali!


30 April 2010


9 comments:

NoRr on April 30, 2010 at 8:28 AM said...

ha..setuju baling bakul tu..sapa berjaya sambut mungkin dia lah next bride to be...or...buat2 terbaling kat sesapa yg buat kita bengang hari tersebut! heheh..gurau ye!~ ;p

~ thalhazlin ~ on April 30, 2010 at 8:39 AM said...

hahaha! kalau pengantin baling bakul secantik tu, me pun nak jugak! ;p

0sh!Nz d' sen0r!ta on April 30, 2010 at 9:01 AM said...

haha.. ganas kot siap nak baleng bakul bunga. kehkehkeh.. memang rock!!

farahfatihah on April 30, 2010 at 9:04 AM said...

hi xora..cantik kan bakul tu...lagi2 warna purple!!!! i likeee

farahfatihah on April 30, 2010 at 9:06 AM said...

xora, sy baru perasan pasal file bajet ni..email me leh??? faracutegirl@yahoo.com

hana yoriee on April 30, 2010 at 9:12 AM said...

haha..pengantin ni nak main baling2 bakul plak..cantek tu bakul tu..sayang tau nak baling2.. =p

.:Mrs. Engineer:. on April 30, 2010 at 7:08 PM said...

g gk eh mazni kwin esk...sy pn g gk...jmpe kt sne ye... :)

Sabby on May 1, 2010 at 1:49 PM said...

hepi to read ur progress dear...jgn lupe jemput tau! :)

ElyaElmo on May 2, 2010 at 1:50 AM said...

xora..bleh tak klo elya nak file excel sheet ni??mcm best pulakk ade bende alah ni..nnts ennag nk wat preparation :D

ni email elya yeh..elyaelmo@gmail.com
thnks:)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates