08 April, 2010

Pesanan Buat Tetamu



Salam dan hai

Ok, sedikit pesanan pendek buat B2B yang ada teringin nak buat Guestbook. Saje mahu berkongsi di sini.

Kalau boleh, tinggalkan sedikit pesanan kepada tetamu ya, sekurangnya rasa sedikit perasaan dialukan untuk menulis buku tetamu.







Kalau takde pun takpe, tapi lebih best kalau ada :D lagipun, bukan susah mana pun. Terpulang pada kreativiti masing-masing kan?


8 April 2010

18 comments:

Qis on April 8, 2010 at 2:38 PM said...

Xora, i did something like this ;)

Akan dikongsikan gambarnya nanti :)

hana yoriee on April 8, 2010 at 2:42 PM said...

iyealah..kalau tak org tak tau pun ada guestbook kan? dpt reply hana tak xora?

.:Mrs. Engineer:. on April 8, 2010 at 2:42 PM said...

xora bli ke buat sendiri guestbook tu?klo bli, bli ktne eh?

Xora said...

Qis: wah, sila kongsi ye! bagi inspirasi kepada saya

Mrs.Engineer: saya masih mencari, tapi buat masa skrang, tengah dapatkan quotation dari Hana Yoriee, mama dia ada buat guestbook yg pakai songket.

Hana: hana, tak dapat masuk gmail. kat opis kena block pulak! nnt malam saya tgk ye?

hana yoriee on April 8, 2010 at 3:08 PM said...

ok ok..hana dh bgtau ukuran guestbook yg xora mintak kat gmail xora.. =)

the miss bride-to-be on April 8, 2010 at 3:18 PM said...

thnks for the alert. sy sdh hmpir trlupa. :)

fikaryna on April 8, 2010 at 3:22 PM said...

bole x nak bg anugerah? hehe..tp xde award ler..

qis pantin yg sgt kreatif..

xora..b2b yg sgt berusaha dan komited..

suka idea ni..cantik..

nuptiles on April 8, 2010 at 4:04 PM said...

yelah..
kalo tak nanti guest tak tahu..
org yg jaga guestbook pun penat nak inform mintak sign..

good sharing

Afira on April 8, 2010 at 4:52 PM said...

dear, u have a good idea...

white dress on April 8, 2010 at 4:52 PM said...

wahh...suke suke..
thanks xora!

ElyaElmo on April 8, 2010 at 7:18 PM said...

haa btul..klo tak..mesti orang tak perasan ade guest book kt sana...jalan menonong jee gi makan..ha3

Xora said...

Ms.B2B, WhiteDress, Afira: kita kongsi sama2!

Ryna: yey Ryna dah balik dr bercuti!

Nup: yup! sekurangnya kalau time tgh peak, takde la penat org yg jaga :P

Elya: esp. kalau tgh lapar.. nyummms!!

azian abdullah on April 8, 2010 at 10:11 PM said...

setuju sangat xora. dulu pernah terfikir nak buat mcm ni. tp tak berkesempatan. guest book pun last minit. so caca marba :(

Xora said...

Azian, saya takut time saya, saya terlupa nk buat! Dok ingatkan org buat, time saya entah2 guestbook ke mana, sayanye ke mana.. hihih

Karen said...

nice one ;)

copp! nak tnye, kalo wedding kt not-so-big-dewan, where the suitable area to put this guestbook eh?

sbb nk jgk letak nnti ats reason yg sama, blh tau kalo2 xsempat jmp kwn2 yg dtg. :p

Xora said...

Karen, biasanya orang akan letak berhampiran pintu masuk dewan, sebelum masuk. tapi saya pernah tgk, ada majlis tu, guestbook dia letak kat bawah bahagian tangga, jauh sebelum pintu masuk. maybe takmo kalau tetamu dah ramai sangat, akan block pintu masuk kot.

ShimaShimy on April 9, 2010 at 10:07 AM said...

nak kawin lagi sekali bole tak?? nak buat guestbook yang chumell...haritu tak sempat...hahahah

Xora said...

Ma, apa kata ko buat guestbook yg comel tapi ko bagi kat aku :P

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates