02 April, 2010

Twillight Wedding



Salam dan hai

Kalau la rumah saya ada halaman luas, saya nak buat majlis pernikahan kat luar rumah.

Semuanya, gara-gara lepas perasan gambar daripada cerita Twillight ni. Masa Edward dan Bella tengah menari masa prom night. Rasa cam cantik sangat.




Sumber: Google images

Pengantin nikah kat tengah-tengah tu.
Tapi.. memang kena pasang kipas cam kat kedai mamak untuk tetamu
Kena pasang aircond mudah alih berdekatan pengantin.
Kena pasang penghalau nyamuk :P
Buat hiasan lantern, nyalakan lilin, pasang fairy light.
Tak perlukan hiasan bunga banyak pun.

Mesti cantik.
Semua orang boleh duduk mengelilingi--kalau muat :P (boleh ke panggil pegola?? :P) Semestinya kena buat waktu malam la, baru dapat mood yang diperlukan.

Dan harap hari tak hujan :p


2 April 2010


15 comments:

♥♥relyza♥♥ on April 2, 2010 at 8:36 AM said...

ohmaigod!
santek bangat....
alangkah best kalo dapat wat wed berciri fairytale mcmtu...
mcm wedding umie aida kat hotel tu. for me, it's PERFECT!

si kecil on April 2, 2010 at 8:39 AM said...

xora, mmg maveles lah! macam dipagari bintang2..untung TNB malam tu.

sri seri on April 2, 2010 at 8:50 AM said...

so sweet...cantik ar...hu..hu

.:Mrs. Engineer:. on April 2, 2010 at 9:21 AM said...

cantik sgt2 lh... :)

phia on April 2, 2010 at 9:40 AM said...

cantik, cantik, cantik.

halaman saya luas tapi kalau malam angin kuat. "ade pulak yang veil aku terbang huru hara nanti :P"

Durruz on April 2, 2010 at 9:53 AM said...

hehe. chantek. tp nak nari ke? hehhee.. cm segan lak dpan rmai org.hehhe

BuNGaKRiSTaL on April 2, 2010 at 9:55 AM said...

santekkk.. santekkk... saya mau juga... (^_^)

Xora said...

Lyza: pakai fairy lights banyak2

SiKecil: Betul! mantap la bil :P

Seri, Ms. Engineer: Cantik bukan??!!!! cantik!

Phia: mahu masa nak cium dahi, veil tutup muka :P

Durruz: la ke hapa nk menari kat tengah2 tok kadi! just utk akad nikah aje :)

Bunga: mahu mahu.. sila realisasikannya!

Wawa Vtec on April 2, 2010 at 10:51 AM said...

omg...i totallyyyyyy lurve it :)
boleh jer direalisasikan tu :)

Cik Belle on April 2, 2010 at 11:09 AM said...

suke suke suke! hehe. lampu-lampu lip lap ni memang menjadi kesukaan ku. hihi

hana yoriee on April 2, 2010 at 12:15 PM said...

wow weeee...gorgeousnye..lain dr yg lain..hehe

asna cute on April 2, 2010 at 12:18 PM said...

sama macam kak sabby punye weddg ari tue. bkn dlm tmn tp kira deco mcm dlm ala2 ayt cinta gitu hehe ;)

ElyaElmo on April 2, 2010 at 1:15 PM said...

kalo nikah malam...nk wat outdoor photo shoot tak ?

elle on April 2, 2010 at 1:40 PM said...

suke sgt..
me too love the theme, open air etc.. best best :)

i kalau boleh nak buat open air jugak tapi takut hujan :(
harus ke i panggil bomoh tolak hujan.. hahahahha :D

Xora said...

Wawa: saya takleh. rumah tak sesuai. jadi letak kat sini, mana tau ada B2B yg boleh realisasikan :D

Belle: Cik Belle memang tanpa lampu pun tetap berkelipan!

Hana: buat la Hana. Akak takleh buat :P rumah tak sesuai :P

Asna: tu ayat2 cinta. yg ni twillight :D tak yah pakai bunga, pakai lampu. Byar bil TNB :p

Elya: semestinya perlu!! kena kena.. buat photoshoot even malam :D

Elle: petua org tua, campak baju basahan pengantin atas bumbung :P

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates