29 April, 2010

Merah Jambu, Jambu di Hatiku



Salam dan hai

Merah jambu bukan lah warna kegemaran saya.

Tapi kali ni, saya memang akui, cukup cantik majlis perkahwinan bertemakan merah jambu kat dalam gambar di bawah ni. Cukup-cukup cantik pada mata saya.





















Untuk lebih gambar, boleh klik:
From Inspiration to Reality- 1



Tengok sahaja teknik warna pink tu diterapkan dalam majlis, cukup kemas! Pelbagai tona warna pink yang berbeza, tetapi masih ada penegasan warna.

Kat bawah ni, gambar yang paling saya suka pasal dekorasi yang cantik!





Nak tengok video pun ada.




Erm.. Erm.. Rasa cam tergugat aje dah ni. Rasa macam nak warna merah jambu pula untuk nikah :D samping D pun memang ada warna merah jambu. Cuma perlu buat keputusan untuk warna kasut dan warna bunga tangan sahaja untuk naikkan warna tema.

Oh, perasan tak kasut pengapit yang pakai baju warna pastel pink tu, kasut dia shocking pink! Saya nak itu!!

Mungkin baju nikah saya yang banyak mutiara tu,lebih sesuai dengan warna pink?

Ok Ok. Tarik nafas. Tunggu D balik, baru bincang.

Ryna mesti suka post ni pasal dia suka warna pink.


29 April 2010

15 comments:

fikaryna on April 29, 2010 at 8:26 AM said...

xora..luv u lah! hehe..

idayusof on April 29, 2010 at 8:26 AM said...

pink santek. i buat masa wedding i juge.



*haha, bias sbb i suka warna pink*

Nad Nazira on April 29, 2010 at 8:34 AM said...

haha. nad suke pink jugak. pink is so lovely. pink is cantik.


kesimpulannye, xora wajeb suke pink.
=)

@ty_farEd on April 29, 2010 at 9:13 AM said...

i'm pink addict taw.... i suke pink sangat... ~ngee... so u xora may be ley belajar sukekan pink jugak... cantek ok... :)

azian abdullah on April 29, 2010 at 10:14 AM said...

pink sangat cantek. eh, bukan cantek. perkataan yg sesuai comel dan manis kot. sejuk jer mata memandang...rasanya sape2 pun sesuai pakai pink. ape2 kaler pun sesuai di padankan dengan pink. tp pilih jenis pink lah kot..kalau dpt yg pearl pink lagi menggoda. awww!

ShimaShimy on April 29, 2010 at 11:14 AM said...

beb,,letak la kaler pink..nanti ko akan jadi so sweettt..di hari pernikahan ko nanti..betul tak tipu..hehhe

cik fiza on April 29, 2010 at 11:18 AM said...

sy pun sgt2 sukakan pink dari skolah dulu.. sampai kawan2 buat larangan beli baju dan barang2 pink kt saya.. pink is sweet!! kalo cik Xora pakai pink untuk nikah mesti sgt sweet n nice !!! i like!!

Khairul on April 29, 2010 at 11:30 AM said...

waawwoowweeee.. cantik nye!! *winkwink* tergugat ni!!

thezaila on April 29, 2010 at 11:44 AM said...

saya sangggat suka merah jambu juga.. tp utk menghasilkan suasana sebegitu, sperti dalam gambar itu.. agak sukar saya buat.. =)

farahfatihah on April 29, 2010 at 12:13 PM said...

alamak..giler cntik la!!!!!!

myazuluv on April 29, 2010 at 1:30 PM said...

my wedding theme purple + pink...harap2 cantek cam dlm pict tu... =)

eila on April 29, 2010 at 2:09 PM said...

ohhhh.. i luv pink so much.. wah kalau dapat shoes hot pink sgt nice...pakailah pink.. mesti cantek yee

.:Mrs. Engineer:. on April 29, 2010 at 7:55 PM said...

waaa...cntik2...

Xora said...

Dear all, saya reply secara pukal ye.. syannntekk bukannnsss.. memandangkan ramai yang meniupkan aura pink kepada saya, nanti saya akan usulkan kepada pemegang mohor besar hihih.. cantik kan? confirm ayah saya akan kata "taknak pink, tapi last2 pink juge dipilih" :P

ElyaElmo on April 30, 2010 at 1:42 AM said...

merah jambu ni...cantik jugak..tgk mcam perkahwinan honeymadu....cantik jee kan..jarang org buat kaler macam tu....:)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates