03 November, 2010

Bunga Tangan Majlis Sanding


Nota: Ini adalah post berjadual


Salam dan hai

Saya pernah tulis, bagaimana kriteria bunga tangan untuk majlis sanding dulu
[
Post penuh disini]

Impian bunga tangan merah saya adalah seperti dibawah.

Cuma rasanya, riben satin kuning tu saya gantikan dengan warna putih pasal baju saya sudah warna kuning. Untuk brooch, saya akan guna brooch tembaga yang saya beli masa Pameran ini dulu.Rasanya semuanya serasi.



Hasilnya? Kita tunggu gambar rasmi daripada A.Rashdi! Terima kasih Nity yang sudi menggubah bunga tangan saya! Nak buat DIY ni, memang kena tengok kepada kemampuan masing-masing. Bukan sekadar nak realisasikan yang cantik sahaja.


3 November 2010

9 comments:

Bai on November 3, 2010 at 9:01 AM said...

betul2... kemampuan... kata org tak payah peduli..janji kepuasan

~~zaa~~ on November 3, 2010 at 9:18 AM said...

merah menyala bunganya! sangat cantik.. :)

thezaila on November 3, 2010 at 9:47 AM said...

wah xora.. sungguh awal kamu sudah start ber-blogging.. =)

♥ balkidz_hunny ♥ on November 3, 2010 at 10:09 AM said...

U cantek sgt on that day dear :)
sayang i tak dapat join sebab kawan i tunang, sempat pegi wedding zaila je.

miss nona on November 3, 2010 at 10:20 AM said...

xora!tahniah ye!

Jaaja on November 3, 2010 at 10:51 AM said...

Cantik. :)
tak pernah tgk bunga tangan yg ada brooch. tahniah kak xora.

farahfatihah on November 3, 2010 at 11:35 AM said...

dear, thanks tau goodies tu...

Umie a'iesya on November 3, 2010 at 12:44 PM said...

Salam ixora...huhuhu..mahu tanye kek mufin yg kecik2 masa majlis sanding tu buat sendiri ke?jual tak? nak order la...mufin yg ada blue bery tu sdp bangat!
chip cookies tu pun jual tak?..kalau tak jual takpe..saje tanye...

ketawariang on August 26, 2011 at 10:09 AM said...

bunga tangan ni saya buat ms tunang...penyudahnya,masa kahwin x tau nk bunga tgn cmne.. huhu

ms sy buat dulu pun half diy.. hihi

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates