17 November, 2010

Replika Basikal



Salam dan hai

Saya terjumpa gambar dibawah ni

Sumber: Google images

Tiba-tiba teringat, kan kedai barangan perkahwinan, ada jual replika basikal. Biasanya orang guna untuk hantaran benda kecil macam cincin. Tapi kalau kita nak gunakan semula untuk deko di bilik pengantin atau dimeja guestbook atau pun kat meja beradap, pun boleh.

Oh ya, saya berhajat nak serahkan kubah kayu ni pada sesiapa yang berminat. FOC sahaja. Tak mahu simpan dah. Tapi saya tengah cari apa lagi barang yang boleh diserahkan secara pukal dengan kubah ini. Mungkin lilin ros bulat kat meja beradap hari tu pun boleh. Tengok macam mana.



Nanti saya akan buat post khas untuk ini.


16 November 2010

11 comments:

Meey@ on November 17, 2010 at 1:32 PM said...

FOC?????juling mata i da ni xora!^_^
selamat hari raya aidiladha..=)

K~UN on November 17, 2010 at 2:15 PM said...

baiknya kak xora. bagi FOC lg! untung bakal pengantin

ElyaElmo on November 17, 2010 at 3:40 PM said...

haaa nak2...ade ape lagi yg bolehh die beri secara percuma??hahha..
tapi wedding elya lambat lagiiiii...takleh nak gunee skang punnn..huhuhu

Anonymous said...

wa.. sangat beminat la... :)

I'm LeGend on November 17, 2010 at 8:23 PM said...

saya nk beli kalo mau dijual!!!!
siyes...saya sggup bayar!! mau beli yg love2 LILIN DIY XORA tuh!!!!

Xora on November 17, 2010 at 10:30 PM said...

halamakkk.. nnt ada lak sesi Bride War pulak!! bendanya satu aje ni.. takpe takpe.. ikut rezeki ye.. nak punggah kotak2 ni, tgk barang apa boleh kasi.

Pimp-Your-Yard on November 18, 2010 at 12:50 AM said...

yeke? mcm bminat lak..huhu.. majlis sy bln april dpn..byk idea dpt dr blok k.xora..huhu dpt sumtin dr k.xora, bestnye..

~~zaa~~ on November 18, 2010 at 8:52 AM said...

nak tapi da kawen..cemane??? hahahah :p

khairulhaya on November 18, 2010 at 12:30 PM said...

ala..nak la bongkah kayu tu..teringin gak mcm xora..nk buat sdiri memang tangan bangku la kot..please..nak jugak..pe kate ikut turn..da pakai,bagi b2b yg lain lak merase..amacam..majlis roy bln 2..pastu bg la kt sape2 selepas majlis roy..

so xde la rebut2..janji kene jujur la..dpt la ramai b2b merasa hasil tgn xora ni kan..

Zerra on November 18, 2010 at 12:52 PM said...

Chumel jgk kalo letak kat meja ofis..hari2 ingat kat k.Xora..I've linked u..

Anonymous said...

hi,i dah byk kali baca ur blog tapi this is my 1st time leave a comment here.FYI am gana marry early next year tapi ape pun blm buat..dlm masa yg same tgu my mum balik dari Haj..terasa agak pening nak pk pasal wedding planner n all those things :(

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates