05 November, 2010

Intai: Kasut Nikah


NOTA: Ini adalah post berjadual.




Salam dan hai

Saya memang mahukan gaya ni sebelum saya ada baju nikah sekalipun!
[
post penuh disini]

Mencari kasut memang cabaran!

Sehingga la akhirnya, alhamdulillah, berjumpa juga dengan kasut yang warnanya dalam kategori Shocking pink atau Pink terang. Kali pertama saya tunjukkan sedikit gambar kasut ni dalam post ini.

Saya beli di Sunway Prymid. Kedai yang saya tak pernah perasan pun namanya.

Blay Concept.



Made in Malaysia --tertulis kat tapak kasut! Walau dibuat di Malaysia, harga takmo Malaysia juga! Walau selepas potongan harga dapat bawah seratus, masih dalam kategori mahal bagi saya. Pasal saya sedikit berkira bab kasut, terutama kalau yang jarang dipakai macam kasut ni *gelak. Tapi syukur juga. Kasut ni terlalu banyak arahan kat bawah tapak nya ni, bagi pelindungan untuk manik dan tumitnya.



Macam mana kasut tu kelihatan dengan kain nikah saya?

Macam gambar kat bawah ini lah!



Saya suka bahagian tumit kasut ini! Sesuatu yang berbeza dan lebih kukuh.

Harap kamera OP dapat tangkap gambar lebih cantik daripada percubaan saya tangkap gambar sendiri *Hihi.





5 November 2010

3 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta on November 5, 2010 at 12:43 PM said...

really like this shoes. tak rugi mencari satu kL ye sis?!

MiYOKO TACHIBANA on November 5, 2010 at 6:33 PM said...

cntiknye kasut tuu..i like pink...cntikkk sgt2..

khairulhaya on November 10, 2010 at 12:34 PM said...

roy suke dgn semua idea2 bernas xora ni..mmg cntik n sepadan dgn baju nikah yg da boom tu..kagumnye..

blog xora ni la sumber inspirasi roy..thanks xora..

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates