23 December, 2010

Centerpiece Terapung



Salam dan hai

Saya rasa, idea asal gambar dibawah ini adalah menjadikan bunga-bunga tu sebagai centerpiece yang tergantung dan berada diawang-awangan.



Mungkin tahun baru ini, boleh mulakan dengan trend bunga terapung-apung, sebagai ganti pomander ball atau lanthern. Ada beberapa jenis bunga yang tak perlukan bekas kaca macam dibawah untuk diisi air. Ada bunga yang dapat bertahan tanpa air buat beberapa jam.. Atau boleh buat bunga ros menggunakan kertas, macam {Post} saya dahulu kala tu.



Sumber:
Foodflowerstyle

Selamat mencuba~


23 Disember 2010

6 comments:

Khumaera Ismail on December 23, 2010 at 8:57 AM said...

gantung-gantung ea..kreatif.. =)

cik senah on December 23, 2010 at 9:56 AM said...

Wowwww.. macam di alam fantasi arrr.. kagummm betoi.. :)

p.s : insan sekreatif Xora.. mesti akan DIY kannn.. hehe :) chek tgn kayu..bab DIY.. mmg tak berlaku arr rasanyaa.. menda kecik mungkin arr kot.. bog gam kat sampul kat kawen (sbg contoh.. heheh)

farahfatihah on December 23, 2010 at 10:35 AM said...

adehh cantiknya..bestnya kalau dapat mcm ni huhu

fikaryna on December 23, 2010 at 10:38 AM said...

idea yg sgt kreatif!

suka2..:)

gurlarroche on December 23, 2010 at 11:09 AM said...

ingt kan dlm cite Harry Pot Pot je yg ade terapung-apung nih... hebat hebat

thezaila on December 23, 2010 at 11:25 AM said...

wow adakah ini dari inspirasi Taman Tergantung Babylon.. menariks habis.. =) sooka!!

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates