09 December, 2010

Buah sebagai Buah Tangan



Salam dan hai

Harus kongsi idea ini dengan pembaca.

Ingat tak kisah telur rebus dalam majlis kawan saya Azeem {
Post}





Memandangkan trend memberi buah sebagai buah tangan memang diterima pakai dalam majlis kita, jadi tak salah kalau nak beri tetamu buah-buahan seperti oren sunquick atau epal sebagai buah tangan. Menjimatkan dan berkhasiat.

Boleh bungkuskan ianya begini untuk jadikannya lebih menarik dan bersesuaian dengan warna tema majlis jika perlu, macam gambar di bawah ini.


Sumber: Google images

Balut dengan kertas macam ini pun sudah cantik dan mudah.


Nota: Ye saya tahu saya masih berhutang post majlis sanding saya :P dan beberapa hutang post yang lain. Hihi. Dalam perancangan nak menulis post bertajuk "Tips menjadi seorang Blogger B2B". Nanti ya.



9 Disember 2010



1 comments:

nYomeL on December 9, 2010 at 2:10 PM said...

dulu ter'pk' jugak nak bg buah sbg buah tangan tetamu. tapi telah direject oleh parent. redha.. tapi idea ni mmg simple! :)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates