22 December, 2010

Kasut Flat



Salam dan hai

Pemakaian kasut tumit mempengaruhi cara berjalan yang lebih anggun oleh pengantin. Tapi, bila bercakap pasal kasut tumit, tak bermaksud kena ada ketinggian 3 inci atau lebih. Cukup kalau ada tumit sedikit, pun memadai. Memang kasut tumit tinggi memainkan peranan untuk menyerlahkan pakej dari hujung rambut ke hujung kaki, tapi kalau diri sendiri tak biasa dengan kasut setinggi tu, kalau terseliuh, sudah merana. Esoknya ada pula majlis bersanding/ bertandang. Tak ke haru..!

Mungkin kasut flat secantik dibawah ini jadi alternatifnya.


Sumber: Google images





Nota kaki: tengah layan tengok gambar majlis Reen di blog A.Acai. Suka sangat tengok gambar-gambar dia. Oh ya Reen terasa bagaikan artis hari ni :P




22 Disember 2010

9 comments:

Byzura Mj (By) on December 22, 2010 at 3:02 PM said...

hahaha macam By. Tak boleh pakai tinggi skit. mulalah kaki ni buat lawak nak terpeleot walaupun sedikit -_-"

LisaLisut on December 22, 2010 at 3:06 PM said...

Hi Xora,
Ya allah.br masa lunch td saya dgn kawan ofis borak2 kosong pasal kasut nikah. And i was joking kata nnt nikah aku pakai kasut flat ok x?" hehehehe. tgk2 u post pasal kasut flat ;p

ok jugak kan.kdg2 nikah dlm rumah tak perlu kasut sgt cuma masa outdoor shoot tu jela :)

Xora on December 22, 2010 at 3:12 PM said...

by: by kena hati2 tau.. kaki tu nak guna lama tau :)

Lisa: wah ni mmg kebetulan yg betul! :p yup, idea kasut flat tak salah, asal kasut yg dipilih bersesuaian kan?

minahsenget on December 22, 2010 at 3:25 PM said...

pakai ballerina shoes pun cute kan? sakit kot kaki nak pakai heels lame2. but since my wedding is in may 2011, de mase nak practice pakai heels lagi :P

sil on December 22, 2010 at 3:32 PM said...

saya sukalah baca entri2 dalam blog ni. idea2 fresh belaka. mintak izin copy link eh. senang nak baca :)

sk on December 22, 2010 at 3:55 PM said...

sy nnt kena pakai kasut yg flat or tinggi 1 inci je kot. sy & tunang sama tinggi. so tak sampai hati time kawen nak pakai kasut tinggi2. hihi

Reen Tart Nenas on December 22, 2010 at 3:57 PM said...

hahaha patut la mencanak2 naik. dengan acaii lagi, dengan xora lagik. wakakaka maceh ko!

jihan musfirah musa on December 22, 2010 at 4:15 PM said...

suker sangat flat shoes!!..cumill!!..sekarang pon saya tgh pakai..;p

masmOna on December 22, 2010 at 10:28 PM said...

org rendah macam saya sesuai ke nak pakai flat time wee day sis? huhu

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates