24 December, 2010

Kisah Cinta Uda dan Dara Versi Moden



Kisah Sadis Uda Dan Dara

Biasa dengar cerita percintaan Uda dan Dara, Romeo dan Juliet dan sebagainya yang sanggup buat apa saja demi cinta mereka yang kononnya cinta sejati.

Ini Dara, awek yang sedang mekar


Ini pula Uda, pakwe kepada dara


Mereka sedang kemaruk bercinta


Biasalah tengah kemaruk bercinta. Mereka tak endahkan pesanan Sohaimi Mior Hassan – .
.jangan pegang-pegang, duduk renggang-renggang.Pergi clubbing setiap malam



Mamat ini pula ialah Sumardi iaitu kawan kepada Uda yang jeles melihat kawannya bergembira.


Sumardi sudah report kepada ayah si dara. Ayah si dara hangin satu badan tidak merestui percintaan mereka..


Kerana ayahnya sudah ada calonnya sendiri iaitu si Ajoi anak orang kaya tetapi merupakan samseng Kg Dusun.


Ayahnya terus mengahwinkan Dara dengan Ajoi


Uda frust giler dan mengikut kata syaitan dan membuat keputusan bodoh, membunuh diri


Si Dara yang tak berapa nak dara tadi pun rasa bersalah dengan kematian si Uda.
Dia pun membuat keputusan nekad juga…
:
:
:
:



Terjun ke kuali yang penuh minyak panas…

Berakhirlah riwayat mereka . Inilah kisah sadis Uda dan Dara..macam cerita drama-drama Melayu, sinetron, hindustan dan sebagainya samada nak jadikan happy ending atau sad ending dan orang-orang kita pun berair-air mata menghayati cerita ini dan memollow cerita ni setiap hari dari episod 1 hingga ke episod 49.


-----------------------------------------------------------

Selingan cerita lucu untuk pagi Jumaat! terima kasih K.Ana yang forwardkan cerita ini pada saya.


24 Disember 2010

17 comments:

Putri Qaseh on December 24, 2010 at 9:11 AM said...

Xora..Thanks ceriakan pagi saya :)

"cikkin" on December 24, 2010 at 9:33 AM said...

heheheh...terima kasih pn xora..buat saye tersenyum simpul tahan gelak dpn pc pepagi ni..hahahha..=))

pssst: ofis saye sgt suram..sunyi..sepi..huhu..

lovelyadibah on December 24, 2010 at 9:35 AM said...

hahaha~..owh..mcm 2 ea kalo pisang frust..hehehe~..

kalo mcm 2,byk pisang tergantung kt kedai 2 suma frust..hahaha~..[ok2..xder kaitan:P]

:)

jihan musfirah musa on December 24, 2010 at 9:45 AM said...

huhuhu...klako...paper pon goreng pisang tu nampak sedap betulla!!..;p

Sue Zaman on December 24, 2010 at 9:51 AM said...

comel uda & dara...

Reen Tart Nenas on December 24, 2010 at 9:54 AM said...

ekekeke :)

Zana De Touch on December 24, 2010 at 9:54 AM said...

so sweet!tima kaceh..heheh

zana
http://zanadetouch.blogspot.com/

Yuhaini Ayu on December 24, 2010 at 9:58 AM said...

Comeii jek pisang2 ni.....

babyarisha on December 24, 2010 at 10:11 AM said...

hahaha...pisang goreng akhirnya..
*lapar plak*

Diebalychouzz on December 24, 2010 at 10:17 AM said...

xora.. hehe besla.. klakar :)

cik fiza on December 24, 2010 at 10:52 AM said...

cerita menarik.. tersengih sorg2 dlm opis ni hihihih

~~zaa~~ on December 24, 2010 at 11:03 AM said...

tq dear...u made my day!

LittleSunshine on December 24, 2010 at 11:11 AM said...

hahhahahhaa..
pndai xora buat lawak..
enntry kelakar..
pisang oh pisang

AnEs on December 24, 2010 at 11:24 AM said...

hahaha..lawak gile!thank xora..betul2 bagi happening friday saye!

Xora on December 24, 2010 at 11:26 AM said...

Reply scara pukal: kelakar kan?! tu la rasa mesti kena kongsi. ye la asyik2 saya asyik post psl idea kawin aje, yg B2B stress lak byk sgt info, jadi kita amik mas agelak2 dipagi jumaat yg entah kenapa kat opis saya tak ramai org. cuti kah? cuti cam cuti raya lak!

yayahafiza on December 24, 2010 at 1:59 PM said...

sgt comel!!! :D

Qaseh Qidzizie on December 24, 2010 at 2:00 PM said...

Klako la xora...
Best..kat opis pun tak ramai org..
Busannn!!!! :p

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates