22 December, 2010

Pelamin pakai Light Bulb



Salam dan hai

Edisi: Mesti kongsi!

Kali pertama tengok pelamin macam ini.
Pakai light bulb

Majlis Fauziana Fauzi dan suami. Gambar saya ambil daripada Facebook Hafizah Che Ramli. Mengikut Ahli Mesyuarat Tingkap ini (yakni Fizah), idea pelamin ni rekaan pengantin sendiri dan direalisasikan oleh vendor pelaminnya. Harap info yang diberi oleh ahli tersebut tepat dan sahih.





Unik kan? Simple tapi idea yang segar.

Ni pula si Hafizah Che Ramli yang pagi-pagi lagi sudah mengendeng bagitau saya tentang pelamin ini, minta saya masukkan dalam blog ini.

Ha tepek muka kau satu.



Terima kasih gemuk untuk perkongsian gambar pelamin!


22 Disember 2010

11 comments:

cik fiza on December 22, 2010 at 11:42 AM said...

menariknya.. lain dari yang lain... muka suma nampak kuning je..

Xora on December 22, 2010 at 11:50 AM said...

rasanya fiza, ikut camera kot. kalau camera dslr mesti takde masalah kot kan?

Acaii Jawe on December 22, 2010 at 11:58 AM said...

Peerrggghhhhhh ini memang terbaik dan kreatif!! respek betul :) tapi satu perkara yang kena consider bila buat camni time amik gambar, semua gambar muka+baju akan jadi lebih kuninglah :)

Kalau dapat photog bagus dia boleh main kelvin (2000-3000) untuk dapatkan kaler yang neutral :) tapi kalau tak, memang semua gambar kuninglah.

ummphs.. on December 22, 2010 at 12:01 PM said...

cantek2. sgt kreatif dan saya sgt suka. :)

Xora on December 22, 2010 at 12:01 PM said...

ha tu dia.. abg OP telah menjawab isu kuning eheheh.. thanks A.Acai :D mmg gambar daripada kamera tetamu cap ayam mungkin akan jadi kuning, tapi yg penting kreativiti tu yg buat saya respek.

Xora on December 22, 2010 at 12:05 PM said...

Ummphs: saya pun suka. pengantin ada idea sendiri, kemudian bekerjasama dengan vendor utk realisasikan.

~~zaa~~ on December 22, 2010 at 12:14 PM said...

cantiknye! kreatif sgt2..different then others..

missbutterfly on December 22, 2010 at 1:15 PM said...

coolness!!

farahfatihah on December 22, 2010 at 1:41 PM said...

lain dari yang lain!!! cantik

cik senah on December 22, 2010 at 3:51 PM said...

hurmmm.. satu lagik perkongsian yg menarik daripada Pn. Xora.. macihhh nohh.. :)


p.s : idea / kreativiti yg tersendiri.... lari daripada kebiasaan yg kita dok tgk kat majlis kawen masa kini.. :)

harzharun on December 28, 2010 at 12:41 PM said...

sgt best!!!!!!....hurm..b2b, wajib khatam blog xora!..byk idea!

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates