14 January, 2010

.. Sehingga Hujung Kaki



Salam dan hai

Saya nak buat aluan secara pukal kepada pembaca tegar yang baru aje join blog ni; Shareeda, Escadagurl, Asna dan seorang pembaca yang saya rasa mungkin dia follow blog ni secara private, jadi saya tak dapat nak track siapakah gerangan. Tapi walau apa pun, terima kasih sebab sudi membaca blog saya ni.

Post ni ringkat. Masa google image, terjumpa gambar ni


Sumber: Google images

Saya tahu, bukanlah dalam kod berpakaian seorang lelaki untuk memakai stoking warna kuning semata-mata untuk disepadankan dengan kasut perempuan.

Tapi saya rasa cute juga kalau dapat tangkap hal sekecil ni.

Rasanya, ramai dah pengantin zaman sekarang yang berani untuk tidak memadankan warna kasut dengan warna yang sepadan dengan warna baju. Kadang-kadang, warna kasut yang dipilih amat kontra dari warna tema, yang lebih menonjol, kan?


Saya mahukan gaya ini! Tapi mungkin hanya untuk nikah sebab rasanya, warna putih dipadankan dengan apa juga warna terang, baru la tumpuan terus ke kaki.

14 Januari 2010

9 comments:

Riena on January 14, 2010 at 9:23 AM said...

saya escadagurl...ehehhe
most welcome...

emm pasal kasut pon memainkan peranan penting jugaa.. kalau baju putih mmg x kisah untuk padanan warna .. kalau baju color2 mestilah kena dengan warnanya jugaa..

harzharun on January 14, 2010 at 9:41 AM said...

hi xora....lm i x on9...byk dah ttinggal ur latest post...
ermm sal kasut kaler2 ni...i suke sgt2 tau..in my blog i dah cite kan sal silap bli kasut for hantaran...so, mmg dah ada dlm kepala nak wat kasut tu as kasut outdoor fotoshoot...juz bj je xtau..skng, kitaorg dah tkr plan..nak akd nikah mlm..so i am thinking about nite outdoor fotoshoot , with jubah nikah kaler putej suci tu..n kasut purple!!...ermmm,ok x?

Xora said...

Harz: cantik.. asal jgn kat tempat terlalu gelap, kang spoil tak nampak kasut ungu cantik tu.tapi kalau kamu berdiri kat atas rumput hijau, mesti akan terserlah gak ungu tu kan? :)

Qis on January 14, 2010 at 10:08 AM said...

xora, saya pernah terbaca pasal benda ni di 'Style Me Pretty' and they call this trend 'Pops of Color', dimana warna2 terang & catchy ni gunakan utk add flavour & accentuate item at the wedding - cth kasut pengantin pompuan, stokin pengantin lelaki (hehhee, ada yg pakai belang! comel sgt!), corsage bunga besar on white dress/suit/di tgn bride,... etc.

i love the idea too. tgh pikir2 jugak nak highlight ape nanti and make the color popped out ;)

Xora said...

Qis: oh ada term dia sendiri ya? cantik kan? saya pun tgh fikir nk pakai kastu kaler apa. warna putih terlampau "mengikut tema" la pulak :D

Moose on January 14, 2010 at 4:24 PM said...

benda ni memang i punya trademark sebab i selalu mis-matched kasut dengan baju! hehe. i was planning to do the same masa wedding i nanti, mis-matched shoes & wedding dress. so, takdelah matchy-matchy from head to toe!

~ mima ~ on January 15, 2010 at 3:13 AM said...

hi xora! sy pon silent 'unregistered' follower hahaha (sykah itu??) *wink2

Brilliant idea u hv! And u know what, definitely perfect for bride with white dress...i love the idea!

Xora said...

Moose: tapi rasanya trend ni masih belum nampak ketara untuk pengantin di Malaysia. Biasanya mereka lebih suka sesuatu yang sedondon kan?

Mima: oooh kamu ye orgnye..!! hihi.. thanks and welcome to my blog. Oh idea tu dapat dari web lain, sekadar berkongsi aje :)

atikahnahrowi on April 6, 2011 at 12:58 PM said...

kasut biru tu sngt2 chantek.

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates