30 August, 2010

Kompang Dipalu



Salam dan hai

Saya terjumpa gambar ni masa tengah google Bunga Manggar DIY



Rasa macam best juga kalau posisi pemain kompang macam ni, berdiri di kiri dan kanan. Kalau orang berarak bawah pedang, kami berarak tepi kompang *nama khas masih boleh diperbaiki. Nak nya untuk kami yang memang tiada rombongan pengiring, takde la rasa kosong sangat.

Tapi kalau saya majukan pada D, mesti dia akan kata "Tak perlu. Biar la diorang nak kompang macam mana sekalipun"

~~Dah dapat bayangan pun.

Huh!

Tapi nak letak gambar ni gak, mana tau ada B2B yang boleh guna idea ni.

Mood: Rasa cam nak pengsan pakai girdle ni. Tak suka, tapi baru tadi ada kawan puji sudah kurus. Jadi kena teruskan pakai.


30 Ogos 2010

15 comments:

Nora a.k.a Aira on August 30, 2010 at 1:40 PM said...

tiba tiba wat nora teringat lagu kompang dipalu nyanyian waheeda tu hehe =)

Anonymous said...

xora..

hye..u pakai girdle ape?share la:)

maziatul

ur silent reader

mysarah on August 30, 2010 at 1:47 PM said...

sudah pakai girdle? i pown nak kurus tapi tak pulak pakai benda yang boleh menguruskan badan :D

Bai on August 30, 2010 at 1:47 PM said...

hehehe gidle? wah! by suka kompang tu. tp taknak la dia duk dekat2 nanti bila palukan kompang. pengit telinga. hahaha

Xora on August 30, 2010 at 2:07 PM said...

Nora: ada yek lagu tu? nak cari kat 4shared la

Maziatul: saya tak de pakai ikut brand. saya beli kat kedai biasa sahaja. smp nama pun tak tau. main sarung aje haha

Mysarah: takleh nk kurus dah, dah cengkung ni pun. jadi pakai utk biasakan diri. hari majlis nnt pakai, takde la nampak sgt muka tak selesa ;p

Bai: kena lalu time diorang buat paluan suspen tu ;p cam dengar tak dengar.. bila kita dah lalu habis, baru diorang palu *angan

Reen Tart Nenas on August 30, 2010 at 2:11 PM said...

a'a la xora, ko nampak kurus ari nie. ekekeke nak tumpang puji wlaupun aku xnampak ko :p

Xora on August 30, 2010 at 2:14 PM said...

Reen, aku tau pinggang aku kan menjadi pujaan ko~~ sila muntah ;p

PurPLe LaDy AiFA on August 30, 2010 at 2:16 PM said...

my majlis aritu kompang berdiri camni time kami trn dr kereta.. tp sbb laluan dlm dewan tu sempit, kompang tak leh nak main smpi dalam dewan.. huhu

harzharun on August 30, 2010 at 2:27 PM said...

xora....ble bnafas x?...hahaha...siksa bakal pengantin kan....

Xora on August 30, 2010 at 2:29 PM said...

Aifa: idea kamu best!

Harz: saya... maaaasih.. bollleeeh.. bernaff...*PENGSAN

ZARA on August 30, 2010 at 4:24 PM said...

idk why tapi i ada masalah dengan kompang. mata akan berkelip2 ikut the beat. so i dont think i want kompang for my wedding.

buruk pulok rupanya nnti pengantin dok berkelip2 matanya. haha.

cuba jugak tahan mata tu jangan berkelip. tapi dia degil. cuba practice dengan fiance. dia drummer. ikut dia g jamming. hurm tak berjaya. mata aku ada mind of it's own.

Xora on August 30, 2010 at 4:34 PM said...

Zara: mata kelip2? macam kartun anime pulak! comel!

jihan musfirah musa on August 30, 2010 at 4:56 PM said...

yer sokong memang seksa pakai girdle tapi kener pakai jugak..u go girl..;p (i pon tgh pakai ney..;p)

Mia-Ina on August 31, 2010 at 9:01 AM said...

pakai girdle apa xora..share sikit info...mia ni harap kurus ala biasa je..huhu..

chenta on August 31, 2010 at 2:19 PM said...

HAHAHA saya sekapal dengan zara..kalo dengar drum,kompang,mata mesti nak terkebil-kebil.

:P

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates