03 August, 2010

Luggage Tags



Salam dan hai

Dulu, saya pernah tulis tentang kami tiada rancangan untuk bulan madu.
[
post penuh disini]

Rancangan sudah berubah 360 darjah *senyum.

Walau beg honeymoon tak ada pun, tapi saya berkenan pulak dengan luggage tags kat bawah ni

Sumber: Google images

Macam nak satu aje! Tapi kat mana nak cari?

Atau kalau terlebih rajin, boleh kot buat DIY ni.



Sumber: skiptomylou.org

Proses nak buatnya boleh klik di sini


Benda yang cantik dan unik ni, memang perlukan usaha dan masa kan?

Saya pula tiada kedua-duanya buat masa ini *ngeluh




3 Ogos 2010

10 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta on August 3, 2010 at 2:35 PM said...

boleh buat besar skit dan gantung belakang kerusi pengantin.

farahfatihah on August 3, 2010 at 2:50 PM said...

xora, leh wat sendiri tu yg jahit2 tu huhuhu mcm senang..tp remeh pastinya....=)

~~zaa~~ on August 3, 2010 at 3:12 PM said...

sangat cute ok! xora buat je sendiri..tak susah sangat nak jahit tu..

mysarah on August 3, 2010 at 3:15 PM said...

kalau tiada kedua2nya macam mana tu? ehehe

ala kamu boleh buat. kalau tak pown mintak tolong mama kamu lagi la :P

thezaila on August 3, 2010 at 3:33 PM said...

hehhe.. i sooka yg Mrs Always Right. huhuh..

and that is totally me.. and my fav phrase "I tolld u so".. hangin je encek tunang menedengar nya

sk on August 3, 2010 at 4:56 PM said...

ada blogger yg jual luggage tag nih. cuba tgk kat http://goldmedalribbon2.blogspot.com/search/label/chomel%20luggage%20tag

tp yg 'mrs always right' tu mmg comel dan kelakar! hehe

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a on August 3, 2010 at 6:08 PM said...

Walawei..tak pernah terpikir nak buat luggage bag canggih-canggih gini. Haritu pegi hanimun ikat reben lebihan hantaran je kat luggage. Gila kuno. Huhu

Nora a.k.a Aira on August 3, 2010 at 9:58 PM said...

beshnya..lagi semangat nok honeymoon kalo macam ni hehe =)

Reen Tart Nenas on August 3, 2010 at 9:58 PM said...

Hye, miss u... menciks tau!

Xora on August 4, 2010 at 9:17 AM said...

Ngelat lagi. reply secara pukal yeya! :p siapa nak rasmikan ni, sila buat! Mysarah, idea kamu tu mmg praktikal--suruh ibu buat. muahahha.. SK thanks for the info!

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates