17 August, 2010

Inai



Salam dan hai

Hari ni seorang kawan-rapat-amat-rapat-sayang-sama-dia, baru balik umrah alhamdulillah. Saya pesan inai Mekah.

Dia pun keliru juga inai mekah macam mana pasal dah banyak kali sangat, orang pesan inai mekah, tup-tup inai daripada india juga dibeli. Pasal tu sahabat ni macam teragak-agak nak beli yang mana. Dia tanya orang jual, lain ditanya, lain dijawab. Jadi sahabat ni pun yakin sahaja.

Nah, dia kasi saya dua peket inai Mekah.


Nampak macam sikit sahaja kan.

Ok, ukuran sebenar peket inai Mekah ni.



Nah, sekarang ukur sendiri di keyboard masing-masing!Mari mari, satu kampung, kita pakai inai~~!!! Thanks Laling!

Saat ni dah tak kisah, inai Mekah ori ke tak. Dia dah sanggup belikan dalam kepadatan aktiviti disana pun, sudah memadai.

Saya teringin nak cuba dulu untuk tengok hasil, tapi kalau dicuba, bising pula satu opis ni kalau perasan. Kalau pakai masa raya, tak pe sangat. Orang faham. Tapi lama sangat tunggu raya. Hati sudah tak sabar.

Jadi, mangsa 'tikus makmal' saya, K.Rina yang sedang berpantang kat rumah tu.. Hihihi.. Harus, balik nanti pujuk K.Rina pakai inai.


17 Ogos 2010

17 comments:

Bai on August 17, 2010 at 1:44 PM said...

orang cakap kalo period, inainya tak menjadi merah + hitam. huhuhuhu.

Alia said...

hahaha.... ms final year i dpt inai nenek sedara balek umrah.... my mom pnye la tahan i pakai sbb i akn interview keje time tu.... die ckp kang org ingt br kawen.... hehe... gian pnye pasal, i pakai gak kt 2jari kt kaki.... hehe~

cik fiza on August 17, 2010 at 2:02 PM said...

comel jek jadikan kakak sbg tikus makmal hehehe :P

0sh!Nz d' sen0r!ta on August 17, 2010 at 2:38 PM said...

hahaha.. kesian mangse tersebut.

farahfatihah on August 17, 2010 at 2:38 PM said...

wahh bagus tu byk tu..kalau pakai sekali xmerah, pakai berkali2 la

Anonymous said...

Dear,
elok you yang pakai sendiri. sebab lain org lain kapilari darah dia. sebab i penah pakai & member i pakai. hasilnya berbeda. my fren more blacky than mine..:D
And masa hari dia nikah tu baru dia period.huhu

thezaila on August 17, 2010 at 3:33 PM said...

wah.. inai dari mekah!! best nya..
i pun terfikir nk try and error inai tu.. tp kang beriya plak kaedah nya.. perlu cari sesorang nih.. "mama.. bleh tolong x??"

myazuluv on August 17, 2010 at 9:03 PM said...

>> from my experience, i pon pkai inai mekah masa my wed aritu, tapi tak merah..sO terpaksa pkai smpai 3kali dlm 3 hari..plus inai henna tube..and acctually i tgh period masa tu..sO, lain org lain hasilnya..kna cuba sndr baru tau bezanya..

Nora a.k.a Aira on August 18, 2010 at 1:06 AM said...

nenek selalu pesan kalo nak pakai inai mekah ni elok time subur dan pakai banyak2 ~ biar merah trang2 :)

Hana on August 18, 2010 at 8:16 AM said...

Mama sy sgt suke inai mekah ni.. merah sangat.. tapi saya suke yg pokok biase je.. opah sy dlu yg slalu bancuhkan.. tambah nasik dengan arang sikit.. bleh merah..

harzharun on August 18, 2010 at 8:53 AM said...

ala dear...u pakai kat jari kaki dulu pun xpe.,...nak tgk kaler dia je kan...hehe...selamat mcuba!!

khairulhaya on August 18, 2010 at 12:23 PM said...

wah..banyak gak tu..bole la kite share nanti..hehhehe

mysarah on August 18, 2010 at 1:29 PM said...

time kecik2 dulu suka pakai inai. time raya jer mesti meraaah sume jari. tapi sekarang dah tak berani pakai. tak pasal2 banyak soklan yg tak berkaitan timbul nanti :D

AiyuOsman on August 19, 2010 at 3:32 PM said...

wahh.. byk nyer.. sggh best lah.. nk sikit blh.. hehe.. kt kl ada x jual inai cmtuh.. mls la nk blend2 daun..hee..

Anonymous said...

kat mana nak beli inai serbuk cmne?

Xora on January 31, 2011 at 3:30 PM said...

kt area jalan tar ada rasanya, tapi tak tau kedai spesifik dimana

baby lydia on July 5, 2012 at 10:17 AM said...

salam syg..dya follower sini ya..

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates