25 August, 2010

Senarai Semak


Salam dan hai

Percubaan pertama nak buat senarai semak.

1. OP -done (nikah & sanding)
2. MUA - done (nikah & sanding)
3. Gamelan - done (sanding)
4. Katerer - done by ayah (nikah & sanding)
5. Pakej persalinan sanding - Done (50% deposit. fitting pertama selepas raya)
6. Kumpulan kompang - done
7. Pelamin - done ( dah bayar 10%. 50% dua minggu sebelum majlis)
8. Bunga untuk deko bilik, pelamin dan bunga tangan - Apa??
9. .. Apa aje lagi?
10. Apsal macam banyak??


Erm..

Erm...

Rasanya, bukan macam ni B2B lain saya tengok mereka buat senarai semak..

Erm..

Erm..

Ok, angkat tangan. Saya memang tak reti buat senarai semak majlis sendiri dalam bentuk post..

Otak berfungsi dan melihat semua perkara dalam bentuk file excel.

Petang ni ada jamuan berbuka kat pejabat. Mungkin boleh buat senarai semak, sementara tunggu waktu berbuka. Sementara waktu ni, nak pergi terjah blog B2B lain yang dah ada senarai semak. SiKecil pun baru buat gak rasanya ni..

Terjah!



25 Ogos 2010



14 comments:

Bai on August 25, 2010 at 2:55 PM said...

gamelan? nak jugak nak jugak!!

fitting selepas raya? habislah!! berdiet dulu :P


doorgift? erm kad? erm dokumen pastikan diletak rapi. kang tak pasal hilang la apa la..erk by pun tak pandai sangat. nanti share k!

♥S@R@♥ on August 25, 2010 at 2:58 PM said...

sy lansung xda senarai semak..
xreti nak buat camne..

Xora on August 25, 2010 at 2:59 PM said...

Bai: Ha.. dokumen.. doorgift.. baik2!

S@R@ saya pun tak reti. tu ni tgh baca blog B2B lain.

h.e.p.i.g.a.l on August 25, 2010 at 3:03 PM said...

haha..kt pun tak reti..men aci redah je..majlis lame lagi..nnti2 la wat checklist ni..sbb kalo wat skang byk sgt nmpak tak wat..lei ke camtu??

Nora a.k.a Aira on August 25, 2010 at 3:39 PM said...

waah, nora lambat lagi ~ xde lg senarai semak ni hehe. dulu pernah nampak dekat majalh pesona pengantin senarai semak tu.. waah ni rasa nk cari balik juga.simpan elok2 =)

thezaila on August 25, 2010 at 3:50 PM said...

hey to be honest, i pun xde senarai semak mcm other b2b lain buat tu.. x reti nk group kan nya... =(

mysarah on August 25, 2010 at 4:09 PM said...

i malas nk buat checklist. sebab i akan banyak abes masa kat situ jer!

pastu mula stress tak hengat. kena berusaha buat macam xora jugak :D

wanna on August 25, 2010 at 4:22 PM said...

wana pun xde senarai semak. =(..wedding wana tggl 101 hari je lg.. =(

tapi wana ade diary sendri..sumer wana conteng dlm tu utk prepr wedd.

NoRr on August 25, 2010 at 4:28 PM said...

xora, same la sy ni pun checklist main2 ja..last2 semua hentam listdown dalam kepala ja...so unorganised. resit ja simpan dalam diary..eheheh

farahfatihah on August 25, 2010 at 5:00 PM said...

buat jgn xbuat..jgn smpai tercicir yer =)

si kecil on August 25, 2010 at 5:48 PM said...

haha..kejap. saya post entry yg proper sikit untuk senarai semak. in a few mins from now. comel je xora ni..padahal senarai semak asalnya saya amik drp awak.

Myra on August 25, 2010 at 6:01 PM said...

senarai tugasan ahli keluarga bertugas semasa majlis?

hantaran?

kadi?

go-to person ketika emergency?
(i cm obsessed dgn emergency sbb slalu jadi lol)

nnt rsnya kena buat final call kt semua vendors the day before utk double triple confirm.

kad n alamat jemputan

(membantu ke?? lol)b

si kecil on August 25, 2010 at 6:41 PM said...

ok dah. mungkin lebih membantu.

~ mizzAmy ~ on August 27, 2010 at 10:07 AM said...

bestnya ur wedding. siap ada gamelan.

btw, salam kenal dari saya. i've link urs.

http://thepinkdressdiary.blogspot.com/

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates