18 August, 2010

Terlajak Kata...


Salam dan hai

Selamat berpuasa hari ke 8 di bulan Ramadhan buat B2B semua..!

Erm.. Nak cerita kisah yang betul-betul tak dirancang.

Semalam, saya tanya pada ibu, majlis saya nanti tiada rozek ke? Ibu kata, ayah mungkin nak beli lewat sikit pasal tak penting mana.

Saya= tak reti menyabor= lancang mulut kata, JOM LA buat sendiri!

Ibu sudah jadi teruja. Ayah pun terus jadi malas nak amik tahu dan setuju aja.

Jadinya sekarang, sudah terikat dengan DIY Rozek. Aduh!! Dengan tanpa apa-apa gambar koleksi tentang boutonniere/ rozek ni, saya mengagah diri google images.

Tapi tiada satu pun berkenan.

Bukan kerana tiada yang cantik, tapi pasal otak belum hadam apa yang perlu dibuat.

Jadi, masih kabur dengan pilihan yang ada.





Gambar sekadar hiasan

Kalau sudi, kawan-kawan boleh tak kongsi dengan saya link/ gambar boutonniere yang simple untuk dibuat sendiri? Saya tak tau boutonniere/ rozek yang macam mana telah wujud selama ni.

Saya betul-betul kurang arif. Harap ada yang sudi kongsi dikomentar atau emelkan pada saya.


Terima kasih :D


18 Ogos 2010

10 comments:

harzharun on August 18, 2010 at 8:47 AM said...

hahaha...bahaya tul tlajak kata kan...
ermm..sama je caranya nak wat rozek tu dgn bunga telur....but i dun have any rujukan la nak bg u xora...sori..

cik senah on August 18, 2010 at 8:47 AM said...

:) hehe.. terlajak perahu leh unduq.. terlajak kata.. kena buat jugak lah jawabnya ya..? hehe..

personally.. antara 2 keping gambaq ( contoh ) rozek tuee.. cik senah gemaq hat gambaq ke-2 ( simple.. dan most important.. it's my fav colour )..

ermm...pendapat cik senah.. apa kata beli bunga rozek hat siap dah jer kat kedai.. ( kalau dah ghuplah jingga sgt utk nak DIY sendiri.. hehe ).. cik senah penah tgk seorg akak kat opis cik senah niee.. dia beli bunga rozek yg siap.. pastu dia DIY dengan tambah duit RM 5 utk setiap bunga rozek tuee.. dia lipat buat bentuk kipas..comeyyy jerr..

kalau nak hat moden skit.. ( tp, jika ada bajet lebih arr.. ) why not buat bagde.. glamour jugak rozek style bagde niee.. satu pembaharuan dan simple aje.. kan..?
(buleh rujuk kat blog sabsabby..)


p/s: sekadar cadangan aje.. semoga berjaya menDIY bunga rozek yer..!!

Bai on August 18, 2010 at 8:47 AM said...

itulah kita selalu terlajak kata :D. Hamik! hehehe

nYomeL on August 18, 2010 at 8:53 AM said...

hmm.. ade jumpe 1 link yg might be useful..
http://www.save-on-crafts.com/cormakbas.html

gud luck xora!

~~zaa~~ on August 18, 2010 at 9:01 AM said...

alamak..da terlajak kata ni, nak tak nak kena buat la dear! heheheh :p


sori, za pun tak de idea pasal rozek ni..tapi i'm very sure xora boleh buat punye!

fia on August 18, 2010 at 10:15 AM said...

hehehe..terlajak kata tak leh sedut balik...tapi xora boleh buat nya...chayok..chayok..

khairulhaya on August 18, 2010 at 12:06 PM said...

xora..memula dulu roy pon nk diy..bentuk pepatung..gune stokin n manik mutiara tu..

tapi ari tu roy jumpe bunge rozek kaler kuning+putih..50sen je 1..insyaallah cantik..dari nk buat..da bnyk modal..

x pon guna la bunga tiruan matahari tu.tapi saiz kecil la..kan kaler kuning..kene la dgn tema xora..

cik fiza on August 18, 2010 at 12:56 PM said...

sy ada pi satu majlis kenduri ni.. rozek nye simple tapi menarik.. wat ala2 medal yg semat kt dada tu.. rasa cm guna riben jek.. tapi xde pic plak nk share ngan cik xora..huhuhu~~

Nora a.k.a Aira on August 18, 2010 at 2:05 PM said...

rajinnya xora. ni ada few links yang maybe membantu =)

1) http://wedding.theknot.com/wedding-planning/diy-do-it-yourself-weddings/articles/homemade-boutonnieres-basics.aspx

2) http://www.ehow.com/how_6737587_diy-boutonniere.html

blogger kita ada sorang kan. xsilap linknya ini :

http://spreadmyhappiness.blogspot.com/2010/07/tutorial-diy-reben-rozek-yang-simple-je.html

nYomeL on August 24, 2010 at 8:44 AM said...

Xora,

I ade jumpe diy paper crepe yg agak senang gak la nak wat. Check my entry :

http://lurvyu.blogspot.com/2010/08/diy-crepe-paper-flowers.html

gud luck dear! :)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates