16 August, 2010

Cupcake in a Jar



Salam dan hai

Suka idea ni -- Cupcake yang diletak dalam mason Jar a.k.a Balang Mayonnese ;p


Makan pun tak bersepah, lebih mesra alam, boleh dibawa balik dan kalau makan tak sempat habiskan, boleh buat beberapa kali round kemudiannya.

Satu lagi kegunaan lain untuk balang kaca ni daripada post
saya terdahulu

Kalau nak dibuat untuk semua tetamu, memang tak terbuat. Tapi kalau untuk kumpulan yang lebih kecil, macam kumpulan marhaban ke, kompang ke mungkin masih boleh. Kalau nak untuk majlis-majlis lain macam baby shower, bachelorette party ke, atau jadikan prop pre wedding pun sesuai juga kan?

Untuk tahu prosesnya, boleh klik disini:
http://mycakies.blogspot.com/2010/03/diy-cupcake-in-jar.html




16 Ogos 2010

5 comments:

Nora a.k.a Aira on August 16, 2010 at 2:02 PM said...

waahh nampak sedap la xora. kalo buat ni mesti auntie2 dah sapu licin dulu nih hehe good idea =)

farahfatihah on August 16, 2010 at 4:38 PM said...

sgt relevan idea tu!!

Rabia Sensei on August 16, 2010 at 5:03 PM said...

Thanks! Saya suka artikel dan tip2 awak pasal wedding. Sangat-sangat membantu. Permission to share it with my fellow friends =D

Q on August 16, 2010 at 9:05 PM said...

nampak menarik and konpius..nk kena tgk macam mana DIY nyer..hihi tapi namapik menggiurkan..:)

good idea..

cik orenlili on August 17, 2010 at 10:24 AM said...

cantiknya :)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates