21 June, 2010

Idea Payung


Salam dan hai.

Sudah sampai ke Malaysia dengan selamat :D


Ceh, baru pergi sempadan negara, belum pun pergi luar Asia, tapi gaya cam dasyat aje kan intro tu? :P

Sepanjang minggu lepas, saya memang tak online apa-apa rangkaian sosial pun. Ada sahaja Kafe internet tapi saya rasa macam mahal kot dan rasa memang tak sempat dengan jadual kat sana.

Tapi saya mati-mati ingat, saya dah jadualkan post automatik. Jadi sekurangnya, blog ni masih aktif.

Rupanya, lepas balik, baru saya perasan yang saya simpan semua post tu sebagai save as draft! Patut la tak publish! Jadi tak mengapa lah, saya kongsi juga post berkenaan majlis pernikahan dan persandingan Laling, memandangkan ada yang sampai angkat kaki :P Hihi.

Tapi post pertama saya jadualkan petang nanti ya?

Saya jumpa sesuatu yang menarik untuk dikongsi. Berkenaan trip ni, memang la untuk kerja. Tapi entah macam mana, saya boleh ternampak sesuatu yang saya rasa, mungkin berguna juga kalau ada B2B yang nak cuba buat.



Ada bakat/ masa/ minat tak nak warnakan payung sendiri? Best juga kalau boleh warnakan payung sendiri, boleh jadikan props untuk pre wedding juga. Kurang pasti apa jenis cat/ pewarna yang digunakan.



Kat bawah ni, gambar payung selepas diwarnakan semuanya. Gambar kat atas tadi, payung tu warna asalnya kelabu. Tapi sudah diwarnakan, jadi cantik pula. Tapi corak dibawah ni tak boleh la pakai pasal coraknya lebih kepada World Cup :P


Yang penting, idea asal masih boleh diguna pakai.

Oh ya, kawan-kawan yang ada minta file excel tu, tolong check emel masing-masing, kalau ada siapa-siapa yang saya terlepas hantar.

Seminggu tak masuk blog, dah ramai sangat kawan-kawan aktif masukkan post baru masing-masing. Tak terkejar nak baca!




21 Jun 2010

0 comments:

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates