28 October, 2010

Dia Terima Nikahnya dalam 2 Hari Lagi InsyaAllah


Salam dan hai

Kemas kini pendek

1. Duit untuk vendor - MUA, OP, Bunga, kek hantaran dan emergency


2. To do list - Jangan buat macam ni dirumah. Hehe. Saya buat macam ini sebagai cara mudah nak pastikan semua dilaksanakan.


3.
Muffin

Saya buat muffin coklat dan blueberry untuk tambahan buffet kuih muih.







Patutnya cuma dalam 200+ sahaja, tapi ibu ayah minta tambah, jadi dapat dalam 400++. Letak dah dalam kotak ni, sebelah kanan tu, kek buah yang ibu buat, sudah dipotong.


Nanti kat meja buffet kuih-muih, kami hidangkan macam ni. K.Ana atau Am yang akan isi semula bila kurang.


Iklan: Baik mikail, temankan Mak Lang ye buat kerja. Alhamdulillah, Allah masih bagi kudrat nak buat.



4. Inai mekah. Dah cuba pakai. Saya campurkan dengan gambir dan sedikit pewarna merah (entah siapa punya petua ni pakai pewarna merah!). Ini selepas sejam dipakai.


Ibu suruh pakai semalaman. Jadi balut tangan dan tidur dengan inai yang baru. Esok pagi tengok. ok cantik. Tengok, sudah kecut-kecut jari saya. Agak menceceh.



5. Riben untuk bunga tangan . Hampir terlupa yang saya kena DIY sendiri bunga tangan. Jadi beli riben dan jarum.



6. Bunga manggar dah diturunkan daripada stor.



Mood hari ini: sedikit penat, tapi insyaAllah masih ada kekuatan untuk hari mendatang.


28 Oktober 2010

14 comments:

Bai on October 28, 2010 at 6:52 PM said...

gud luck xora! semoga semuanya lancar k. sori sangat tak dpt dtg!!

Cik Belle on October 28, 2010 at 7:07 PM said...

yeay! xora dah nak kawen! =)) semoga semuanya sukses hendaknya! Amin

mizz sue on October 28, 2010 at 8:57 PM said...

semoga semuanya berjalan lancar xora..su sentiasa doakan!

missbutterfly on October 28, 2010 at 9:12 PM said...

DIY bride of the year! yay!

ashekeyn on October 28, 2010 at 9:18 PM said...

bile bace n3 n tngk pic inai..n bungga manggar..ttbe je turut terasa debaran k.xora..huaaa...best of luck!! smoga segalanya dipermudahkn olehNya..ameen

anaztasias einz on October 28, 2010 at 9:47 PM said...

all the besh xora. Insya Allah semoga semuanya dipermudahkan =)

zulicious on October 28, 2010 at 10:32 PM said...

smoga smuanya berjalan lancar....amin

gurlarroche on October 28, 2010 at 11:37 PM said...

happy for u laling...

tp sile jg kesihatan k...

insya Allah, harap2 sumenye ok...

cam x caya je, esok je!!!!!!

yeay!

ElyaElmo on October 29, 2010 at 1:06 AM said...

inai pakai pewarna???heehhehehe...lawak jjugeee :D
tak sabar nk jumpee xira..weehooooooo!!~

kucincomey on October 29, 2010 at 9:21 AM said...

wahhh.. lagi 2 hari.. mesti dup dap dup dap kan? hehehe.. gud luck miss xora.. :)

farahfatihah on October 29, 2010 at 11:09 AM said...

dear, good luck ok...fara lak yg berdebar ekekeke tahniah!

✿ ..natakafisha.. ✿ on October 29, 2010 at 1:46 PM said...

ol dabest to yu dear.. smoga segalanye berjalan lancar..

jihan musfirah musa on October 29, 2010 at 4:00 PM said...

goodluck yer semoga semuanyer berjalan dengan lancar amin...;)

ira amira on October 29, 2010 at 11:43 PM said...

gud luk, smge bjalan lancar ye kak...=)nk resepi muffin plak bole??hehe

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates