05 May, 2010

Kad Jemputan Unik



Salam dan hai

Saya suka idea yang diluar kotak pemikiran biasa.


Sumber: Lucky Luxe


Kalau dapat kad jemputan macam ni, mesti tak yah letak stem 50sen.

Ringan benar :D tapi rasanya dalam konteks budaya kita, mungkin kena menjawab gak nanti :P

Saya lebih suka pilih yang tradisi. Cuma tengok kreativiti orang sekarang, memang mengkagumkan





5 May 2010

8 comments:

sophisticated bridezilla on May 5, 2010 at 2:06 PM said...

takot melayang ke rumah laen je nih. haish. tak praktikal utk di'post'. kalo jempot ke rumah,ok kot? tapi orang tua, boley terime ke idea kite nih?

faratul on May 5, 2010 at 2:25 PM said...

best2! tp mesti pricey kan..

hana yoriee on May 5, 2010 at 2:30 PM said...

letak dalam sampul n post pun boleh kan xora? org yg dpt boleh buat ala2 sapu tgn invitation tu nnt..hehe

siti norfatiha on May 5, 2010 at 2:45 PM said...

nanti orang buat lap hingus..
saya yang sedih..
cantik2 buat lap tah pape..

ok, just pandangan je..saya memang terlalu paranoid!hehehe..

fikaryna on May 5, 2010 at 3:20 PM said...

suka yg tradisi gak..praktikal dan sesuai utk semua golongan..huhu..

farahfatihah on May 5, 2010 at 4:29 PM said...

hahahaha so light..tiup angin sket dah melayang..jenuh kang nak keja huhu

~ thalhazlin ~ on May 5, 2010 at 9:30 PM said...

haha! setuju dengan pandangan nurfatiha. so cute! ;p

apapun rasa cam seswai majlis omputeh je kot sebab kad invitation diorang tulis seringkas yang boleh, di banding dengan orang kita yang lengkap dengan doa pengantinya, kata-kata hikmatnya, kata-kata jemputan penuh adat, peta etc. hee

ElyaElmo on May 5, 2010 at 11:35 PM said...

xora, boleh jee gune mcm ni..letak dlm sampul, ok tak??ha3

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates