24 March, 2010

Tersangkut pada Penyangkut Baju


Salam dan hai


sumber: google images

Kalau jumpa penyangkut baju cantik cam ni, buat gantung baju nikah atau baju sanding, kemudian OP amik gambar baju tu masa masih tergantung, mesti cantik :D

Tapi, tak tau nak cari kat mana.

Nak nya aku bengkokkan semua hanger kat rumah, nak kasi dapat bentuk macam ni, boleh??!!!!



24 Mac 2010

14 comments:

nornazliana on March 24, 2010 at 8:51 AM said...

cuba try buat satu mcm mn jd dia...hihii slmt berusaha

the miss bride-to-be on March 24, 2010 at 8:57 AM said...

lol. sblm nk dpt perfect shape mcm dlm gmbr tu mayb dh berapa byk penyangkut baju yg dh guna. :D

anyway kita pernah ternampak dkt the curve. kedai barang-barang baby. ataupun u pergi dkt kedai2 yg jual deco dkt ou. sure ada.

_Gnie_ on March 24, 2010 at 9:01 AM said...

boleh buat guna dawai kot... nak jugalah... macam comel kan?

Xora said...

Liana & Gnie: jom2, kita cuba buat!! :P

Miss bride2b: serius?!! wah.. great info! thanks ya! :D

the miss bride-to-be on March 24, 2010 at 9:23 AM said...

yup2. hari tu kita pergi n nmpk. tp kita tak ingt d name of the shops. sorry.

Zainur on March 24, 2010 at 10:06 AM said...

Rasa bagi dekat tukang dia boleh bentukkan kot...hehe...kalau guna dawai nipis rasa senang tp besi penyangkut kan keras...ada alat la kot...haha...pandai2 aje..

fikaryna on March 24, 2010 at 10:31 AM said...

kreatif..xora nih..mmg benda kiut dia jumpa..hehe..

si kecil on March 24, 2010 at 1:27 PM said...

xora..kalo jumpa inform eh..

fikaryna on March 24, 2010 at 3:27 PM said...

xora..ambik award..huhu..

Alwanez on March 24, 2010 at 5:01 PM said...

rupe-rupenye ini blog awk ye _ _ _ _xora hehehehe...penah jgk seblom kawin tersinggah kat blog awk..gud luck with wed preps..msti gempaq smpai kami terngangakan<"adik" akan nganga paling besar> heheheheh

sri seri on March 24, 2010 at 5:03 PM said...

cantik...cantik...cuba la wat...moga berjaya...hu..hu..

Xora said...

Msbride2b: takpe2, info yg kamu bagi tu pun dah ok :D nnt saya cari!yeay!

Zainur: kang kalau nipis dawai, takut bengkok lak pasal baju berat dgn manik :P

SK: Kalau jumpa, saya akan buat post khas! :D

Ryna: saya tumpang idea orang aje :P oh terima kasih utk award :D

Wani: kita ada post majlis kamu kat sini: http://diaterimanikahnya.blogspot.com/2010/02/jemputan-27-februari-i.html

Seri: boleh DIY ke? ngeri ngeri!

hana yoriee on March 24, 2010 at 9:04 PM said...

xora..DIY la..mana tau lg cantik dan halus buatannya..hahaha..

the miss bride-to-be on March 25, 2010 at 8:51 AM said...

gudluck mencari k! :)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates