30 March, 2010

LO-LO-L.O.V.E


Salam dan hai

Apa kejadahnya aku ni google images hari-hari???!!!! Penggunaan Internet yang tidak mengecewakan, sering buat saya leka dengan google images ni :P

Kali ni, kita cuci mata dengan L.O.V.E.


Sumber: Google Images

Sesiapa ada idea, material apa yang digunakan ni? Teringat Qis pernah buat macam ni untuk majlis dia. Tapi Qis menghalang penggunaan Polisterin. Bukan pilihan yang bagus, mengikut
post dia yang ini.

Letak kat meja Guestbook pun cantik juga ni. Gantung-gantung sebagai deko pun boleh juga. Kalau nak letak kat bonet kereta pengantin pun boleh. Atau sebagai dekorasi bilik pengantin.

Mari kita sama-sama fikirkan materialnya!


Nota: pada sesiapa yang kagum saya buat post hari-hari, sebenarnya bukan begitu kisahnya. Saya memang sudah jadualkan post saya untuk sekian-sekian tarikh dan masa. Semua post sudah ditulis terlebih dahulu sehari dua. Sangat mudah begitu pasal semua post saya tulis malam harinya. Tanpa gangguan boss yang jahat :P dan kawan-kawan pejabat yang suka usik saya bila update kat opis :p




30 Mac 2010







9 comments:

the miss bride-to-be on March 30, 2010 at 3:24 PM said...

nice!

maybe u can potong ikut dat font pakai kayu ke dear? its just a suggestion from me. :D

idayusof on March 30, 2010 at 4:46 PM said...

ohh i saw at the curve last time, there's one shop yg jual barang dari jepon. dalam kedai tu ade banyak kot penyepit2 camni. cantik2 pon iye jugak.

sophisticated bridezilla on March 30, 2010 at 5:37 PM said...

babe, relate to ape idayusof said,
the shop is daiso - kedai jepon, atas FOS, hehehe ai mesti ke sane setiap kali ke the curve. byk sepit2 yang cute2 yg dimaksudkan oleh cik ida. go and check out ek (=

ahaaaaa kalo tak pon, gune white mounting board to support the polistrin ke? at least berat skit. ade 1 lagi jenis, tapi ai lupe ape name board tuh. nanti ai try tanye kekwn laen. will let u know keh.

Xora said...

b2B, Ida, Sophisticated Bridezilla: korang memang terbaeeeek!!! siap bagi pendapat! Thanks!

Zainur on March 30, 2010 at 10:13 PM said...

pakai kad board yang keras mcm kat kedai alat tulis..senang nak potong n dah siap kaler2..putih pon ada..

0sh!Nz d' sen0r!ta on March 30, 2010 at 11:36 PM said...

kalau buat pelbagai size dan tidak telalu besar dan digantung di satu sudut..emm.. maybe di tempat guess book atau ditempat bergambar.. mesti cute! ehehe.. bleh imagine ke mcm yang kite imagine kan ni?

si kecil on March 31, 2010 at 10:04 AM said...

huii..bestnye kalo dpt bergamba dpn LOVE tu..

ashekeyn on March 31, 2010 at 11:29 AM said...

zainur, kertas kadbod keras yg mcmana tu?mcm suitable tp betul ke sng nk potong?im just imagining...

ashekeyn on March 31, 2010 at 11:33 AM said...

btw, sgt kagum ngn kak xora punye attitude that so organized..n so committed..:D
rmai org tulis blog pun main taram jek, tp kak xora siap ade draft 2 hari sblum lg..
admire la ngn kak xora ni..contoh yg baek utk diikuti.rase mmg dh Tuhan takdirkn jumpe blog kak xora ni..syukur..heee :))

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates