30 March, 2010

Penyepit, bukan Pengapit



Salam dan hai

Perasan tak saya dah jarang update tentang persiapan saya? Ha biasa la, apa-apa perkara pun ada naik turunnya. Jadi sekarang, persiapan saya tengah mendatar-- seperti yang dalam jadual persiapan kami. Memang sudah ada beberapa projek berjalan, tapi tunggu siap 50%-75% baru berani nak post kat sini.

Memang masa lengang ni, saya rajin google image, nak cari apa-apa idea yang boleh dikongsi.

Jadi, buat masa sekarang post saya lebih berlegar-legar pada idea yang mungkin boleh diguna pakai oleh B2B. Apa-apa aje yang boleh dikongsi dengan korang, terutama Dekorasi DIY ni.

Kali ni, nak kongsi kisah penyepit baju ni.

Iye, ni penyepit baju dalam material kayu.

Tapi penggunaannya saya kira paling jimat dan paling boleh diguna semula lepas kahwin untuk sidai baju.










Sumber: Google Images

Penyepit ke pengepit ni?? Tak kisah la kot! :P

Kalau kena dengan susunan, memang nampak sangat mudah dan menarik. Boleh la tetamu tengok-tengok gambar korang (atau kalau nak lekatkan gambar keluarga pun tak apa). Memang dekorasi yang jimat dan mudah.

Kalau nak cantik, mungkin boleh gunakan riben buat ganti tali. Penyepit baju tu boleh diwarnakan ikut warna tema atau ditampal dengan bentuk hati ke, atau apa-apa aje daya kreativiti kamu.

Mudah dan murah.



30 Mac 2010


8 comments:

zielalala... on March 30, 2010 at 9:00 AM said...

idea yg sgt bernas..tp siapala nk buat utk sy nnti..xde sape leh hrpkn..emm

missbutterfly on March 30, 2010 at 9:25 AM said...

where to get these penyepit?hehee...slalu jumpa penyepit plastic jer..

momguess on March 30, 2010 at 11:26 AM said...

u can get frm
ilikecard.blogspot.com

tapi kalo buat sdiri lagi puas sebenarnyer...
hehehhe

ElyaElmo on March 30, 2010 at 2:34 PM said...

sekarang trend org buat mcm ni..kepit2 mcm ni...niceee

Acaii on March 30, 2010 at 2:34 PM said...

errrrr, kalau semua orang dewasa yang datang pun takpe..kalau kat sini, maunya budak2 amik gambar yang sangkut tu,hehe..orang dewasapun kekadang amik nak buat kenang2an pi majlis..:P

Cik Belle on March 30, 2010 at 3:01 PM said...

saya suke begini xora! hehee.

farahfatihah on March 30, 2010 at 3:13 PM said...

hi dear..fara pun wat deco diy yg ni huhuhu juzt color it wit theme color huhuhu jimat n nice =)

Xora said...

Dear all: korang memang terbaek!! semua ada pendapat dan cadangan masing-masing. Terima kasih :D ni pun maish tengah fikir nak buat ke tak :P Takut cam Acai kata, gambar kena bawa lari :p

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates