09 February, 2010

Pelamin Anganku


Salam dan hai.

Pelamin anganku belum pasti.

Susah juga ya nak cari pelamin dewan pada harga yang boleh diterima akal, budget dan citarasa.

D dan saya mahukan pelamin off white. Putih bersih dan tak mahukan kubah bagai. Pelamin yang simple dan tak sarat. Memandangkan majlis kami serentak, jadi kena la cari pelamin yang memenuhi kriteria kedua-dua famili. Family D amat la besar, jadi kena la cari pelamin yang tak terlalu banyak perincian. Nanti jenuh nak alihkan masa sesi fotografi.

Kalau ikutkan selera diri, mahukan pelamin-pelamin macam dibawah ini:-













Sumber: Seperti tertera

Biar sederet aje pelaminnya. Bongkah-bongkah cam tu lebih mudah dan nampak lebih sesuai kat pentas dewan. Nampak penuh pentas itu.

Saya fikir, memandangkan ini majlis serentak dan semestinya ruang dewan dah penuh dengan kerusi meja dan tetamu, maka saya rasa sememangnya kena tolak jauh-jauh walkway dan arch pasal tak mahu dewan makin crowded. Satu-satunya dekorasi adalah pelamin. Itu sahaja. Jadi itu juga la tumpuan utama saya.

Kalau saya mahukan pelamin ini, jalannya cuma 1: saya kena usaha .

Tak kira menabung ke atau mengawal belanja atau revise budget.

Tapi paling penting, usaha cari vendor yang berpatutan. Pasal kadang-kadang yang naikan harga ni adalah orang tengah. Kalau kita deal terus dengan vendor asal, harganya kurang seribu dua dari sebut harga.

Sebab tu saya skrang, tengah berusaha nak cari vendor tanpa menggunakan orang tengah.

Kalau ada sesiapa tau, vendor asal untuk pelamin, tinggalkan message di kotak komen ya?!


9 Februari 2010

11 comments:

laling on February 9, 2010 at 9:28 AM said...

citarasa yg sama dgn ku...tp x tau laa camne, dpt ke x...

semoga laling dpt ape yg diimpikan ye...chaiyuk!!!

fikaryna on February 9, 2010 at 9:48 AM said...

ryna sokong no 2..dkt web rinsuzana na tgk ada..mahal ker tak sgt x pasti..jenguk2 xpe kan..huhu..semoga pelamin anganku jadi kenyataan..hik2..

Ifa said...

Pelamin Arma sgt cantik & Arma sgt best.. Kalau awak perasan Arma takkan ulang design yg sama untuk pelamin yg dia buat. And harga pun berpatutan..

xora said...

Laling: aku tiada impian, cuma fikirkan nak amik gambar aje :p ekekek

Fik: hari tu ada minta quotation tapi diorang dah start buat pakej lengkap. igt nk gi kat sna, terus tanya.

Ifa: Tgk kat blog Arma, quotation utk pelamin dewan 4K ++. Nak pengsan :P

nYomeL on February 9, 2010 at 10:36 AM said...

hi xora..

Try to visit this blog : http://de-shasz.blogspot.com/

u might love the pelamin.. and the price is quite affordable..

hepi hunting~!! ;)

Riena on February 9, 2010 at 10:48 AM said...

no 2 and last tu cantik laling...putih juga menjadi pilihan..

Moose on February 9, 2010 at 11:11 AM said...

i suka #2 and last! simple but cantik! good in searching!

Bakal Puan T on February 9, 2010 at 11:42 AM said...

ko try p dios astana bridal. dia mmg supplier utk mak andam.lokasi = puchong perdana, sebelah petronas.

lagi 1 kt bangunan sebelah kanan semua house. ada supplier nama bright sail dengan ape nth g 1. kalo ko pasan kt luar bangunan tuh ada byk display baju2 kawen india. situ mmg berlambak supplier utk kebanyakkan mak andam kt msia. even azue bridal yg aku amik neh pon salu beli brg ng supplier2 neh.

hana yoriee on February 9, 2010 at 12:41 PM said...

iyealah..pengsan jgk tgk quotation ARMA..hukhukhuk..tp teringin!!takpe kite usaha carik yg lebih affordable xora..

harzharun on February 9, 2010 at 4:14 PM said...

dear....ms mula2 btunang dulu, i pusing 1 terengganu cari vendor yg ada kerusi sofa dua bijik yg gah besar camtu....InsyaAllah, tcapai hasrat i nnti..doa2kan yea...but, awal thn ni kan, arma culture dah mula dgn sofa yg lg febak yg utuk 2 orf terus tu kan...i rs kalo i degil nak g2 gak, x kawen la i..hahaha....xpe, pasni, biar i yg tkr kerjaya..nk buka butik pengantin yg boleh realisasikan impian B2B terengganu cam i ni...sure i bg murah..hahaha

NoRr on February 10, 2010 at 3:37 PM said...

erk..pelamin anganku musnah~ masu betunang dulu tak sempat buat semua2 yg didamkan..so bila nak kawen ni, mulala rasa nak lepas geram..nak pelamin lawa2...tp bila saya teliti bajet..tepaksa pasrah and terima hakikat..yg termampu ja la.harap2 it will turn out good for u ye! =)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates