28 July, 2009

Pikat Bakal Kakak Ipar


Salam dan Hai

Cara nak pikat hati bakal kakak ipar

1. Pastikan bagitau dia awal-awal yang kita takde niat nak overshadow dia.
2. Pastikan bagitau dia yang kita berkerja dengan kuat hari tu, maka takde masa nak melaram sangat dengan muka berpeluh-peluh, sambil jinjing beg video.
3.Pastikan bagitau dia yang kita sibuk sampai takde masa nak cari baju untuk majlis dia. Maka minta kawan tolong belikan. Sentiasa ingatkan yang baju kita, kawan yang belikan. Kita tak tau apa-apa pun. Terima dengan redha
4. Pastikan memang kita jangan overshadow dia pada hari majlis.Tak perlu berlagak ayu. Tapi kena bekerja keras!
5. Paling penting dan takde yang lebih penting, pastikan dia tau kita adalah project manager dari mula majlis dirancang sampai selesai. Dari hal dewan, berkat rombongan perempuan, kad kawin, fotographer, serba serbi kita tolong dia untuk majlis itu. Dia pasti akan memaafkan kesalahan kita kerana kita telah banyak berusaha bagi memastikan majlis berlangsung dengan lancar dan selamat

Sebab baju pilihan kawan saya tu, mampu buat Kak Rina meracau ni :(


Indon marrrii. tapi takmo batik. Hanya beli baju top jenis net, penuh labuci (giler berat baju ni). nak pakai dengan dress cam kat bawah ni



Dah beli takkan tak pakai.. Dah tak sempat dah ni nak cari baru ni Kak Rina
28 Julai 2009

2 comments:

Qis on July 28, 2009 at 4:35 PM said...

hahahhaha, kalau I ni Kak Rina, series bkn stakat meracau je, boleh meroyan semua siap... sila make sure muka u berpeluh, comot dan selebet pada hari tu bg membuktikan u mmg xnak overshadow dia dan bertindak sbg project manager majlis semata. bkn bakal pengantin.

xora on July 28, 2009 at 4:38 PM said...

hihihih.. tu la pasal.. kena tone down kat tudung n makeup la :P pra-praktikal utk bakal pengantin takleh ke Qis? :P

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates