31 July, 2009

Kombinasi Warna


Salam dan hai

Ok, bunga orkid jadi pilihan. Jadi ahad ni nak cari bunga orkid kat Semua House.

Tapi si perancang ni tak tahu langsung camne nak gubah bunga orkid kat atas dulang hantaran.

Warna orkid pilihan dah tentu ungu..


Tapi bunga-bunga sampingan tu yang belum tahu nak yang mana.

Nak buat ada lengkaran daun cam kat bawah ni. Cuma terpikir macam mana melekarkan.. apa ye nama daun tu??





Merancang nak pakai paku pakis untuk daun.


Cuma tak pasti, apa kombinasi bunga untuk hantaran.




Tapi hati nak kan hasil semacam ini. Bunga orkid warna ungu pekat, sedikit warna pink, dan bunga-bunga kecil warna putih


Cuma tak tau ada bakal terpendam atau tak..

Nama bunga pun tak tau, camne??!!!

2 comments:

ctfza on August 3, 2009 at 3:40 PM said...

hye xora.. dah jumper bunga?

baru jer google orchid arrangement.. hmm.. xora nak buat style macam mana yer?

sy igt nak buat juast simple tambah bunga sikit2 jer nak lilit separuh dulang..

tadi google mcm dapat idea lain. klu xora taknak lilit simple tu xora mungkin boleh leraikan bunga2 tu n buatkan tangkai baru.. thn gubah cantek2 ikut citarasa..

nanti sy update dlm my blog yg orchid yg di gubah2 tu. :-)

xora on August 3, 2009 at 6:54 PM said...

dah beli.. nanti saya update dalam blog.. tapi hasil buat hantaran agak hancus :P

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates