13 July, 2009

Bukan Adat ye?


Salam dan Hai

Ayah dah selamat booking katerer. Mula-mula cuma nak view harga aje, tapi orang kedai tu pandai tawar. Sampaikan lapik kerusi dan riben, dia bagi harga separuh aje. Terus kelabu mata dan akhirnya terus booking katerer.

Ayah ada minta tambahan selain daripada buah tembikai dan oren, nak bubur kacang dan tapai. Kemudian, saya nak utarakan nak buat cookie table.

Cookie table yang cam ni







Tapi takde la biarkan terdedah, karang lemau lak.. Pakai bekas bertutup pun banyak.

Bagi saya, apa salahnya. Biskut berapa banyak sangat la orang boleh makan. Paling tidak, untuk bawa balik atau sekadar merasa. Tambah lagi kalau piring dia kecik, then buffet biskut ni kat hujung meja, mesti tetamu pun segan nak berulang kali amik biskut?? :p (tapi saya dulu cendol kat hujung dewan, saya amik sampai 3kali, tak malu pun :P)


Tapi tak berani nak cakap pada ayah ibu, sebab takut diorang kata
"Hapa? Tak penah dibuat orang Melayu buat cam tu"


... tapi tak salah kan kalau nak mulakan?

Raya pun makan biskut apa..!!

1 comments:

gurlarroche on July 23, 2009 at 7:58 AM said...

hehehe...time aku tunang ri tu, aku taruk kuih2 kering cam maruku, kepek gunting,rempeyek kt atas meja mkn...so nnt org smbl borak2, derang leh ngap2...

jadik aku rase, kalo ko nk wat cookies tu lg laa ok sgt....x de hal pny =)

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates