16 December, 2009

Bunga Manggar DIY


Salam dan hai

Mari join saya untuk ombakkan follower saya.. Mari kita buat ombak BESAR PUNYE (kena cakap kuat-kuat cam iklan Maggi tu!) buat Shalala yang menjadi pembaca ke 57 blog ini. ~~Ombaaakkk!!!!

Ok, sudah lama saya tak begitu teruja menulis tentang perkara DIY, sejak kali terakhir menceburkan diri dalam
DIY untuk pomander rose. Masa tu, memang rata-rata B2B hangat berkongsi hasil tangan masing-masing untuk pomander rose tu.


Ni rose pomander saya buatkan untuk majlis Fieza dahulu.

Saya tau dah banyak blog B2B yang pernah post tentang bunga manggar DIY ni. Mungkin saya dah sedekad lambat untuk menulis tentang ni, tapi takpe. Tetap nak tulis juga :)

Kali pertama saya tengok bunga manggar DIY ni di blog
Shaja. Tapi disebabkan kesibukan majlis abang saya, terus terlupa nak post hal tentang bunga manggar. Tapi baru-baru ni, saya singgah ke blog Iryani dan dia sendiri telah mencuba DIY ni.

InsyaAllah kalau saya ada masa dan keizinanNya, saya akan buat bunga manggar DIY ni, dan tambahan sedikit ikut kreativiti kot-kot ada idea baru yang terlintas difikiran.

Oh ya, kalau ada sesiapa ada terjumpa atau memang ada idea bernas untuk DIY bunga pahar, boleh berkongsi idea dengan saya di sini ya?! Teringin nak buat bunga pahar sendiri.. tapi takde idea dan kreativiti..

16 Disember 2009


7 comments:

AmyMizzunderstood on December 16, 2009 at 1:28 PM said...

dear...cantik DIY kamu..if i nak order kat u leh?coz i dah tak de masa...if ok..email me amymizzunderstood@yahoo.com

this is for my bridesmaid..

iryani on December 16, 2009 at 1:48 PM said...

heheheh..i punyer pun tak siap2 lg..tah sempat ke tidak ni..ada lagi 1 month + je..hehehhe..

Xora said...

Amy, saya dah reply kat emel. tak berani nak amik order dear. takut tak menjadi.. tapi aap2 pun, saya wish kamu gluck ye dgn wedding plan kamu :) u can do it!

Iryani:sempat ni..!! selagi belum tarikhnye, semuanya sempat :P

iryani on December 16, 2009 at 1:57 PM said...

hehhehe..harap2 mcm tu lah..tp bila virus kemalasan melanda, takleh jamin siap..hehhehe..tp mak i dh beli bunga manggar biasa yg dh siap tu buat back up katanyer kalau DIY i ni tak siap..heheheh..

::LiYa:: on December 16, 2009 at 5:50 PM said...

hye!bley tak ajar nak wat bunga ros pakai kertas crepe tuh?plz plz plz....cantek sgt!

Fuchsia on December 16, 2009 at 8:52 PM said...

lawa2 tapi mcm tak sempat je nak buat sendiri tuh

xora said...

Liya, saya rasa Nadd ada pernah ajar cara nak buat dalam blog dia. saya ikut dia nye video. kamu klik url ni http://naddynadjanuary.blogspot.com/2009/07/diy-your-rose-pomander-ball.html

Fuchsia: saya masih fail bab nak lekatkan bunga tu. tak reti2.. so utk majlis saya, takmo buat :P

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates