02 November, 2009

Review dari Seorang Sahabat Baik


Salam dan hai

Ingin saya kongsi sms dari seorang sahabat baik dari opis yang telah sudi mengulas majlis saya dengan begitu terperinci. Untuk itu, dia memang layak. Kerja dan jawatan dia di pejabat, memang membiasakan diri dia untuk terlibat dengan majlis-majlis. Walaupun event yang dia biasa uruskan adalah lebih kepada protokol, tapi tanpa bantuan dia, mana mungkin saya boleh lihat apa yang dia nampak dari awal. Dia juga yang banyak menolong saya siapkan skrip emcee.

Berikut adalah SMS dia. Saya harap, dari SMS ni, bloggers boleh banyak belajar. Memandangkan semua telah terlambat untuk saya (utk majlis abang saya hihi. saya nye belum lagi!) , maka saya harap pandangan sahabat saya dapat membantu korang.

1. Surprised with the venue. just next to petronas from where i convoyed with yati and fiona. as i walked to the entrance from parking, say your parents in purple.introduced myself. Pak Saaman cakap "Oh ni la Jamali" lantas menarik tangan aku to your mom. Malu aku! Kelas Pak Saaman dan isteri. Then second tier, ko with dayang2 lak greeted us. Very nice flow. Teratur dan tak kelam kabut. So welcoming A+!!

2. Food! Sedap siul rendang daging tu. Acar pun sedap. So makanan memang excellent. Air sirap tu aje manis cam gula same with bubur kacang. The two buffet lines worked!! Tak nampak serabut. Guests pun selesa masa amik makanan. well done again!

3. Hall. Very nice. I like the wood panelling for stage. Makes the pelamin looks grand! Table well places - not too close to each other. Selesa tuk aku berulang alik ke meja buffet! hehe. Pelamin pun cantik, simple dan tak over. Nice alternative for seat tuk bride n groom. Not the usual chairs bagak tu!

4. Bride n groom entrance. Transition of kompang to gamelan tak berapa smooth. Gamelan too short! if you didn't tell me earlier, I've might've missed it! Pembawa bunga manggar too casually dressed and malu2. Should be segak dan pahlawan-like coz depa leading the raja sehari. Kena tampak gah seket la sis.

5. Majlis sanding. Be nice kalau ada a short speech from tuan rumah, thanking the guests fro coming to celebrate the occasion. Good music selection to fill emcee gaps! thinkbetter to put emcee in front coz he controls the flow of majlis. be easier for guest to focus attention when they see him in front.

6. So all in all, very well-organised. Simple buat elegant. No unnecessary drills. Ada taste. Tahniah to u and your family!

Plus, my bro (saya sentiasa address dia as my bro pasal dah anggap cam abang saya sendiri) kata, "aku tak tau ko needed extra hands!i wouldnt mind helping." -- Bro, aku simpan janji ni sampai time aku. Aku akan make sure ko kena jadi orang kuat aku :)


2 November 2009

0 comments:

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates