04 November, 2009

Ketibaan Pengantin


Salam dan hai

Terlebih dahulu, terima kasih apda Floral yang jadi follower ke 33 blog ini

Ok, saya nak kongsi rentetan entrance abang saya dan K.Rina

Memang sudah dalam rancangan, pengantin memang nak bawa kereta sendiri. Konvoi oleh GSR Forum. Mula-mula, saya anggarkan dalam 20 lebih. Tapi tup-tup bila abang saya, nak pitam saya. Hampir 40 buah kereta. Tu pun ada yang stuck tak dapat masuk pasal dah penuh ruang dewan.














Entrance pertama di depan dewan dengan kereta sukannya seperti dalam video di bawah. Tiada masalah. Tapi bila tengok kereta tak henti-henti masuk, risau juga saya..Saya nampak yang OP telah berjaya merakam moment pengantin keluar dari kereta :) Lega disitu.

video

Kemudian, entrance di dalam dewan yang kilam kabut!

Kalau tengok dari video di bawah, seperti tiada masalah kan? Tapi sebenarnya, saya sudah cut! sebab dekat ending video, memang buat saya bengang lepas ada seorang mak andam tambahan masuk campur dalam perarakan. Arrgh lupakan aje mak andam tambahan tersebut.

Saya nak kongsi susunan semasa perarakan ini. Saya telah mengikut kata
Acai, yang mencadangkan pengapit dan pembawa bunga manggar berjalan diluar red carpet dan hasilnya memang cantik! pengapit tidak terlindung di belakang pengantin.

video

Kalau ada yang bertanya (even flower ladies sendiri pun tertanya2 ngapa mereka disusun zig zag dan jauh-jauh), sebenarnya faktor utama saya susun begitu adalah untuk pendinding :P heheh. Serius, saya memang nak flower ladies dalam kedudukan sebegitu untuk block camera tetamu dari halang tugas OP yang bertugas. Saya tak mahu OP terpaksa bersaing dengan camera tetamu untuk dapatkan angle yang cantik. Sebab tu dari mula sudah saya arahkan, pembawa bunga manggar berjalan jauh kira-kira 10 kaki dari pengantin supaya ruang ditengah itu boleh OP berdiri untuk mengambil gambar. Dan camera tetamu tidak dapat masuk kerana flower ladies saya sudah block mereka (secara halus.. hihihi)

Tapi malangnya, selepas mak andam tambahan masuk campur --seterusnya malas nak ingat!!

Cuba jangan masuk campur..

Kesian saya tengok Abang Yus terus ke belakang siap geleng kepala sebab angle yang dia nak sudah terhad. Saya cuma berharap aje gambar yang dia ambil sebelum masuk campur oleh mak andam tambahan, sudah memadai.

Video di bawah ni sudah dipotong pendek sebab saya sakit hati tengok moment mak andam tambahan sibuk tarik pembawa bunga manggar tu. Saya hanya ingin mengingati moment entrance yang cantik, yang dimulai dengan gamelan dan disusuli dengan paluan kompang :)



Nota:
Kalau nampak pengantin lupa senyum, sila ingatkan mereka untuk senyum. Kadang-kadang mereka stress lalu terlupa. Saat 0:20 adalah moment saya ingatkan abang saya supaya senyum :P


4 November 2009

0 comments:

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates