06 November, 2009

Senarai Hantaran


Salam dan hai

Semalam minum bubble tea (teh tarik) dengan Nity.

Tetiba kena syarahan percuma darinya.

Dia nasihatkan saya, untuk majlis saya nanti, jangan terlalu hebahkan apa rancangan saya. Jangan terlalu berkongsi dengan kawan-kawan apa yang saya inginkan dalam majlis saya. Takut kang saya makan hati tengok apa yang saya hajati telah diguna oleh orang lain.

Kata nak jadi trend setter? hihih.. (Ni kalau si dia baca, harus dia kata "asal majlis jalan lancar, syukur la B"--nk lebih takleh ke???)

Ye, aku redha kek door gift tu jadi rebutan ramai (huaaa.. aku stress.. Time aku nanti camne Nity??) Mungkin ada kot majlis kawan-kawan kita yang akan pakai kek tu..

Tapi kalau nak kongsi sikit aje, boleh kot Nity kan? hihiih

Nak senaraikan barang hantaran dari kedua-dua belah pihak, untuk rujukan di masa hadapan. Saya ada organizer kahwin saya, tapi entah la, rasa cam malas nak selak -selak dah.

Ni kalau Laling baca blog ni, mesti dia kata
"Kau ni tak reti-reti ke nak rehat??! Majlis abang kau baru aje lepas.."

Sementara fresh lagi ni Laling..boleh ye?

Hantaran dari saya kepada dia
1. Sireh junjung
2. Jam
3. Kemeja+Seluar slack
4. Wallet+belt
5. Jubah + Buku agama
5. Kasut+stoking
6. Set minyak wangi
7. Coklat
8. Biskut (Dia takmo saya beli jadi kena masak sendiri biskut)
9. Cheese tart
10. Kek fondant
11. Surprise untuk si dia (Dia pun kerap baca blog ni jadi saya kena simpan rahsia)

Hantaran dari dia kepada saya.
1. Tepak sireh
2. Al-Quran+Telekung
3. Barang kemas+ mas kahwin (Dalam proses nak pujuk tak mahu letak wang hantaran dalam hantaran. Biar rahsia.. hahahahah--suka!)
4. Kain ela+tudung+brooch
5. Clutch + Heels
6. Set Makeup+perfume
7. Coklat
8. Strawberi
9. Cupcakes

Tapi senarai ni mungkin akan berubah-ubah. Biasala, tak dapat buat keputusan :P

Ok takleh tulis details sangat. Nanti Nity dan Laling marah..! :P

6 November 2009

3 comments:

Saya stuju... said...

betul apa yg nitty ckp tu... kenkdg terpaksa redha je la kan...

but u know what, xora... u can always tell who is the trendsetter or the follower... sbb those who set the trend slalunya ada special personal touch yg org lain boleh kenal. dan follower ni slalunya yg nak tiru semua benda dr org lain sbb they are not in touch with their own personal taste. or the lack of it.

tp tu lah, it's a small world. we get inspired by others as well.

after all, we are here to share... ;)
and u're one of the setter!

laling on November 6, 2009 at 3:59 PM said...

nk bebel... kang di beri bubble tea plak... ;p ahakz...

xora said...

saya setuju: saya pun setuju! hihihi..

Laling: eleh bebel ko apa la kesan sgt padaku.. tapi tadi tak terbagitau ko lagu untuk berarak aku.. hahahah

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates