08 September, 2010

DIY Brooch Bouquet



Salam dan hai

Rasanya, kali ni saya tak mahu tulis tentang persiapan saya. Nak tulis tentang hal lain.

Tentang Brooch Bouquet.

Walau saya tidak la menggunakan brooch bouquet, tapi saya rasa saya nak kongsi tentang beberapa link yang saya jumpa. Mana tahu, ada diantara B2B yang masih tercari-cari nak gunakan bunga tangan apa. Mungkin brooch bouquet boleh bagi kelainan.

Antara link yang saya jumpa


Sumber:
mysanfranciscobudgetwedding

dan


Sumber:
offbeatbride


Tapi link kat bawah ni antara yang paling lengkap, kongsi langkah demi langkah nak buat brooch bouquet ni:


Sumber:
oops-im-in-love.blogspot.com


dan yang ini

Sumber:
blushink.com

B2B yang masih ada banyak masa, mungkin boleh cuba buat yang ini. Yang bagusnya tentang brooch bouquet ni, tak perlukan bentuk brooch yang sama. Kepelbagaian brooch ini yang menjadikannya lebih cantik!

Kalau dicampur dengan bunga hidup pun, masih cantik.

Sumber:
blushink.com

Pada pendapat saya, dengan kehadiran bunga tangan yang memang sangat dominant ni, rasanya lebih bersesuaian dengan baju pengantin yang ringkas tetapi elegant. Tidak la kedua-duanya saling berlawanan nak tarik perhatian. Tapi apa-apa pun, terpulang pada empunya diri.


8 September 2010

4 comments:

Hana on September 8, 2010 at 12:38 PM said...

unik jugak kan... macam ade mood vintage sket.. bole jadi luxury jugak if kena gaya :)

bride2wife on September 8, 2010 at 1:03 PM said...

cantik la.. :)
possible jugak lagi mahal dari fresh flowers kan kalau buat dgn brooch yg mahal2.. :)

Q on September 9, 2010 at 1:11 AM said...

unik!!!!nmpk klasik gtu...yg penting pndi digayakan ms amik gmbr nnt..hihi

Bai on September 11, 2010 at 11:45 AM said...

nampak klasik tapii keras kot kalau dalam gambar.

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates