03 August, 2009

Percubaan Pertama-Gagal


Salam dan Hai

Hari ni saya cuti dari kerja.. pasal terlalu penat selepas sehari suntuk temankan abg saya dan K.Rina shopping semalam.

OK, kawan-kawan.. ni adalah hasil gubahan saya.




Amat tak puas hati. Tolong, serius saya rasa memang tak kena kedudukannya--segala-galanya. help help.. saya perlukan pendapat dan bantuan..
Saya tengok, rasanya daun memang kena buang jauh2 (mungkin leh pakai untuk bilik pengantin) dan susunan kena perbaiki.

Hal berkenaan bunga orkid. Saya tak berani nak potong pendek jadi saya biarkan melengkar. Ada cadangan camne nak buat gubahan orkid? Nak potong pendek-pendek jadi sekuntum-sekuntum ke? Nak cucuk kat polistrin ke? ke nak main tabur aje??
Kalau ada cadangan nak letak riben ke nak letak itu ke ini ke, sila bagitau..

Baru aje berangan nak sesuatu semacam ini















Terlupa diri yang tak pakai ros.. Terlupa diri, yang diri tak penah cuba.. huaaaa

Camne ni kawan-kawan.. Sila bantu..!

10 comments:

modusoperandi111209 on August 4, 2009 at 9:05 AM said...

sy suke yang kristal purple yang berlingkar2 tu.
tp utk munge..ce awk try selit2 daun di celah2 bunge.
cadangan je - sy pn x kreatif jugak (~o^")

xora on August 4, 2009 at 9:10 AM said...

munge tu camne.. memang buruk la.. bunga nye cantek tapi susunan ke laut.. susunan marang2 pun ke laut merah.. aduuh.. thanks cik modus :)

Anonymous said...

salam~sy slu tgk blog nie~nice talk~okey cuma selitkan bunga orkid dan daun ditray puteh yg sgt lawa itu..selit 2 2 skali,bunga+daun,make it natural..tp ingat every decoration mesti ada da main attraction dia..so rasanya bunga yg diselitkn tue lastly akan tertumpu kearah 1 sudut(di sudut nie buatla gubahan tinggi sikit) then brg2 pon jgn susun 1level..cuma tinggikn@sengetkn brg2 hantaran supaya tertumpu kearah sudut td..so even guna byk brg dlm 1 tray jgn ssn brg mcm 'merebak' sory xtau nk ckp mcm mana..so pendek kata jgn ssn brg mcm bwt bukit yg ada byk kemuncak,1 pon dh cukup..cubalah..

Anonymous said...

salam~sy suka blog nie..nice talk~ okey cuma selitkan bungan daun i keliling tray puteh yg sgt lawa itu..selit 2 2 skali,make it natural...tp ingat stiap decoration mesti ada main attraction..so selitlh bunga+daun itu kearah 1 sudut(di sini buatlah gubahan tinggi sikit) then brg2 hantaran jgn letak 1 level,cuba sengetkn@ tinggikn brg kearah sudut gubahan yg tinggi td..sbb letak dlm tray if tinggikan brg sng sikit org nk nmpk,even guna byk brg ..jgn ssn brg in da 'spreading' way, sory xtau nk ckp mcm mana..pendek kata ssn brg mcm buat bukit..tp bukit tue jgn ada byk kemuncak,1 pon dh ckp,cubalah,hrp dpt membantu

xora on August 4, 2009 at 11:36 AM said...

sahabat baru bernama Anony (nama manja), thanks for the tips!!!! baik saya akan cuba .. nanti saya akan upload dalam blog weekend ni.. sila bagi komen ye nnt.. dah mengong ni pikir..

Ema Laa.. on August 4, 2009 at 1:24 PM said...

barang tuh dark colours sgt~usually brg dier light or palette colours br lah akan sweet sgt brg2 trsbt
hmmmm~

xora said...

Cam tu ye Ema? oo.. payah gak, pasal pilihan pengantin kan. Camne yek nk tone down kaler..

ctfza on August 4, 2009 at 1:47 PM said...

hye xora..

mm.. rasanya daun tu selit2 kan pada bunga.. bunga krital awak tu boley di lerai2kan dan selit-selit jugak.. jadikan dia satu gubahan..ini memang tak perlu potong pendek bunga tu..

tapi kalau awak berani mcuba, awk potong bunga orkid tu, buatkan tangkai/batang baru utk setiap orkid (cth nak buat boley tgk kat blog saya ;) ) bila setiap orkid dah ada kaki sendiri boley la gubah mcm bunga ros yang awak suka tu.. cukup klu letak kat sudut jer.. keliling pun ok..

sy rasa, awak perlu korbankan satu set orkid n bunga2 awak utk edisi cuba mencuba.. baru nanti dapat hasil yg menarik..

chaiyok chaiyok! ;-)

ctfza on August 4, 2009 at 1:55 PM said...

xora.. sy link awk kat blog sy ye ;)

Miss Shareeda on August 4, 2009 at 3:12 PM said...

usaha lagi..
blh lg kot ejas2..
heheh..

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates