11 August, 2009

Tanda Arah


11 Ogos 2009
Salam dan hai

Ni post tak berapa penting, cuma nk kongsi dengan korang semua.

Saya dah tengok berbagai tanda arah.

Standard, orang akan print kat atas kertas A4 ikut design yang disukai, kemudian paku kat kayu yang amik free dari tempat construction tepi jalan, dan benam kat tanah.

Kalau budget lebih sikit, boleh buat bunting.

Saya pernah jumpa tanda arah yang siap tulis kilometer. Kiranya dia lukis anak panah, diikuti dengan ukuran kilometer dari tempat berlangsung. Macam tanda arah kat lebuhraya tu. Lagi mudah. Sebab kadang-kadang saya pun selalu hadapi keadaan di mana soalan camni mesti akan berlaku

"are we there yet??".. tak pun "pasti ke ni rumah pengantin??".. "Depan lagi kot??"

Tapi untuk majlis abang saya ni, rasa cam nak pakai idea buat bentuk love dari bunga manggar ni pun cam best gak

sumber

Siapa lagi ada idea best untuk tanda arah?

6 comments:

nizam_5282 on August 12, 2009 at 4:13 AM said...

Saya buat bunting print je kat tarpaulin. Modal sikitla... RM3 perinch... Sekali seumur hidup, takde masalah. Buat 3 keping sudah...

Qis on August 12, 2009 at 8:03 AM said...

mine gonna be kertas keras (apa ntah namanya yg setebal 3 mm tu) berwarna hitam dan berbentuk arrow yg tertulis "Q&A" - italic in white. pastu nak letak string with a floating pink balloon hang from it(floating - guna gas nitrogen sbb yg tiup sendiri mesti xkan float :P).

will post an entry about it...

xora said...

Nizam: post la dalam blog kamu.. nak nengok..

Qis:nanti tak meletup ke belon letak tempat panas?

nizam_5282 on August 12, 2009 at 10:39 AM said...

Majlis belum sampai, nak buat pun watpe ye tak? Keistimewaan untuk reka bunting sendiri, dapatla murah. Kos cuma print sahaja... Hehe...

naddynad on August 12, 2009 at 2:33 PM said...

meh tgk artwork saya yang tak official lagi..hihi

http://naddynadjanuary.blogspot.com/2009/08/signage-penanda-jalan.html

..sekadar bkongsi info :)

btw,
Qis : wah meletops idea u, (tp mana nak dpt gas tuhh eh?? any idea??)

wallpapersdeco on August 13, 2009 at 4:13 PM said...

hi have a nice day! interested to do wallcoverings for your house, room, shop or office? feel free to visit my blog! tq...

Saya Xora

Walaupun blog ini kadang-kadang bersawang ditinggalkan tuannya, tetapi kandungannya masih boleh diguna pakai.. cuma jangan diplagiat tanpa rela



diaterimanikahnya@gmail.com



Blog Rumah Kami

Tersurat, Tersirat

Fantasia

Majlis Sanding

Majlis Sanding
Kemas Kini: 14 Julai 2011

Majlis Nikah

Majlis Nikah
Kemas Kini Terakhir:21 Jun 2011

Bridal Shower

Bridal Shower
Klik untuk coretan penuh

Pre Wedding

Pre Wedding
Tema: 3 Zaman

Majlis Merisik

Majlis Merisik
Sederhana Tapi Bergaya

Projek DIY Kami

Projek DIY Kami
Meja Beradap dan Meja Potong Kek

Deko Centerpiece

Buah Tangan Meja Beradap

Hantaran

Bunga Tangan

Cop Mohor

Bunga Manggar

Video 'Save The Date'

Kad Jemputan

Buku Tetamu

E-kad

Centerpiece

Botol Bunga Rampai

Bingkai Gambar Ikea

Bantal Hantaran

Biskut Coklat Chip

Pasu Bunga Telur

Rozek

Jubah Mandi

Bongkah Nama

Deko Siling

Plat Kereta

Jual, Sewa, Serah


Bantal Nikah

Bantal Hantaran

Aksesori Pengantin

Bekas Hantaran Kayu

Inner Buku Tetamu
 

Dia Terima Nikahnya Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez Blogger Templates